"Koncerts Z studijā". Iļģi

«Lai arī «Iļģi» jau daudzus gadus nav folkloras ansamblis, kaut ko no tradicionālās muzicēšanas un domāšanas paturam par svētu lietu. Proti, īstajā laikā dziedāt īstās dziesmas. No pirmavotiem saņemtas, mūsu ilgās darbības laikā pavadītas, mūsu klausītājiem un sev pašiem veltītas – Jāņu sajūtu uzburošas,» par Z studijas koncertam sarūpēto programmu stāsta Ilga Reizniece.

Z studijas koncertā grupas sastāvā spēlēs Ilga Reizniece, Māris Muktupāvels, Gatis Gaujenieks, Egons Kronbergs un Mārtiņš Linde.

Koncertā uz mazu sarunu par svētkiem mūziķus aicinās LTV raidījumu vadītāja Eva Johansone.

Projekts «Koncerts Z studijā» tika uzsākts, lai ārkārtējās situācijas apstākļos nodrošinātu skatītājiem iespēju vērot vēl neredzētas pārraides un ar pozitīvu saturu palīdzētu vismaz uz mirkli nedomāt par ārējiem apstākļiem. Skatītājiem tā ir iespēja baudīt mūziķu tiešraides uzstāšanos teju kā koncertā, bet mūziķiem – iespēja uzstāties teju ierastos apstākļos. Gan gatavojoties tiešraidēm, gan to laikā tiek un tiks ievēroti visi drošības noteikumi. Arī koncerta scenogrāfija un kadrējums veidots tā, lai visi iesaistītie, arī mūziķi uz skatuves, varētu ievērot atbilstošu un drošu distanci. Drošības apsvērumu dēļ tiešraižu laikā studijā atrodas tikai mūziķi un tie LTV darbinieki, kuri iesaistīti tiešraides nodrošināšanā.