Peldēšanai izstrādāti atsevišķi sacensību un treniņu noteikumi

Lai arī kopš ārkārtējās situācijas beigām drīkst aizvadīt sporta sacensības un treniņus, peldēšanai, kā vienīgajai, izstrādāti atsevišķi noteikumi. Tie šobrīd liedz aizvadīt sacensības – plašāk stāsta Matīss Timofejevs.

Pēc ārkārtējās situācijas beigām sporta sacensībām tika dota zaļā gaisma, bet peldēšanai tika izstrādāti atsevišķi noteikumi. Tie paredz, ka - personai no 2020.gada 10.jūnija līdz šī gada 30.jūnijam tiek nodrošināta ne mazāk kā 12 kvadrātmetrus liela ūdens virsmas platība, bet no 2020.gada 1.jūlija līdz šī gada 31.augustam tiks prasīta ne mazāk kā astoņu kvadrātmetru liela ūdens virsmas platība. Šie nosacījumi gan neļauj aizvadīt sacensības.

Intervja - Aivars Platonovs, Latvijas peldēšanas federācijas prezidents

Parasti peldēšanas sacensībās piedalās 300 peldētāju. Īpašos noteikumus izstrādājusi Veselības ministrija. Tā gan nekonsultējās ar peldēšanas federāciju.

Intervja - Aivars Platonovs, Latvijas peldēšanas federācijas prezidents
Intervja - Jana Feldmane, VM Sabiedrības veselības departamenta Vides veselības nodaļas vadītāja

Šī ir svarīga nianse, par sportu valstī atbildīga nevis Veselības, bet gan Izglītības un zinātnes ministrija.

Intervja - Jana Feldmane, VM Sabiedrības veselības departamenta Vides veselības nodaļas vadītāja
Intervja - Edgars Severs, IZM sporta departamenta direktors

Peldēšanas federācija norāda, ka viņus apmierinātu, tas, ja peldēšanas sacensībām būtu attiecināmi vispārējie sporta sacensību noteikumi. Tie ietver 4 kvadrātmetru platību vienam cilvēkam. Ja noteikumi tiks pielāgoti peldēšanas sacensību norisei, tad tās šovasar varētu notikt, bet, ja tie netiks mainīti, tad peldēšanas federācija sacensības neorganizēs. Tehniski to varētu izdarīt, bet tad tad sacensības norisinātos trīs reizes ilgāk un to izmaksas būtu trīs reizes lielākas.

Ja noteikumi nemainīsies notikt varēs tikai pavisam maza mēroga reģionālas sacensības.