Sporta pasākumi un treniņi pēc Covid-19

Ārkārtējā situācija pēc šīs dienas Ministru Kabineta sēdes ir izbeigta. Tomēr ierobežojumi nav pārtraukti, tie ir tikai mīkstināti. Tas, protams, attiecas arī uz sporta pasākumiem. Kā pirmie čempionātu jau piektdien plāno atsākt telpu futbolisti. Plašāk stāsta Matīss Timofejevs.

Precīzs lēmums ir tāds - līdz jūnija beigām iekštelpās varēs pulcēties ne vairāk kā 100 cilvēku, bet ārtelpās ne vairāk kā 300 cilvēku. Turklāt, pasākuma organizatoram, vienai personai jānodrošina ne mazāk kā 4 kvadrātmetrus no norises telpas platības.

Pirmā organizācija, kas plāno atsākt sacensības būs Latvijas telpu futbola asociācija. Trešdien valde lems par vai pret atsākšanu.

Intervija - Vadims Ļašenko, LTFA valdes priekšsēdētājs

Ja valde atbalstīs čempionāta atsākšanu, tad pirmā spēle tiks aizvadīta sestdien 13. jūnijā. Tad trešajā pusfināla spēlē Olimpiskajā sprta centrā Raba uzņems Jēkabpils Lūšus. Sērijā rezultāts neizšķirts 1-1. Otrajā pusfināla duelī līdz trim uzvarām «Petrow» ar 2-1 ir vadībā pret Dagavpils «Lokomotiv».

Intervija - Vadims Ļašenko, LTFA valdes priekšsēdētājs

Tā kā komandas plāno aizvadīt vienu spēli nedēļā, Latvijas čempions visticamāk tiks noskaidrots jūlijā.

No 1. līdz 31. jūlijam iekštelpās kuru kopējā publisko telpu platība ir mazāka par 1000 kvadrātmetriem varēs uzturēties ne vairāk par 100 cilvēkiem, bet telpās, kuru platība pārsniedz 1000 kvadrātmetrus drīkstēs uzturēties līdz 500 cilvēkiem. Piemēram Olimpiskā centra sporta spēļu zāle pārsniedz 1500 kvadrātmetrus. Tur spēles varētu aizvadīt telpu futbolisti, bet skatītājus tāpat neplāno ielaist.

Intervija - Vadims Ļašenko, LTFA valdes priekšsēdētājs

Telpu futbolisti ir vienīgais iekštelpu komandu sporta veids, kurš šo sezonu grasās atsākt. Pārējie sezonas jau noslēguši.

Tikmēr no ārtelpu sporta veidiem sacensības pirmie atsāks futbolisti. Pirmās Virslīgas spēles nākam pirmdien un otrdien. Jau no 1. jūnija ir atļauti kontakt treniņi, bet kopš 10. jūnija organizētos treniņos vienā treniņu grupā ļauts piedalīties 30 cilvēkiem, bet, ja to pieļauj attiecīgās sporta norises vietas kapacitāte, tad vienlaikus var norisināties vairāku treniņgrupu darbs. Sacensībām vēl labvēlīgāki apstākļi plānoti augustā. Tad iekštelpās varēs uzturēties 250 cilvēki, telpās lielākās par 1000 kvadrātmetriem 500 cilvēki. Savukārt ārtelpās varēs pulcēties pat līdz 1000 cilvēkiem.