V.I.P. 8. jūnijs. Otrais pusfināls

Laiks nolikt malā visus darbus un ļauties veiksmei, intuīcijai un prātam, spraigam erudīcijas duelim, ko VIP ložā pie Uģa Joksta  nodrošinās četri zinātkāri dalībnieki, kuri savā starpā sacentīsies par vietu nākamās pirmdienas finālā. Dāmu komandas kapteine būs vēsturniece Beāte Lielmane, kungu komandu spēlē vadīs IT speciālists Raimonds Dunke.

Dalībnieki:

Beāte Lielmane, komandas kapteine, vēsturniece, kurai patīk klasiskas, nostaļģiju raisošas lietas un pastaigas, baudot pilsētbūvniecības pērles. Zināšanas iegūst, klausoties audio grāmatas, apmeklējot publiskas lekcijas un izstādes. Mierīga un nosvērta, bet prāta spēles atklāj arī azartisko un kareivīgo Beātes dabu. Šodien viņa piepilda savu bērnības sapni: piedalīties erudīcijas spēlē.

Lāsma Gaile, kapteines draudzene un līdzgaitniece viktorīnās. Ikdiena paiet astoņas stundas, strādājot pie ziņu tekstiem, bet vakara stundas aizrit LU Sociālo zinātņu fakultātes maģistra programmā. Ikdienā klausās nepopulāru mūziku, bet gana labi zina, ko klausās lielais vairums pusaudžu. Ir liela suņu mīļotāja.


Raimonds Dunke, komandas kapteinis. Ikdienā kapteinis darbojas IT jomā. No darba brīvajā laikā ir komandu un individuālo spēļu «Domā līdzi» autors un vadītājs. Spēli veido jau astoņas sezonas. Uzskata, ka tiek pozitīvi uzlādēts, vadot erudīcijas un citus pasākumus. Ir studentu korporācijas «Fraternitas Lataviensis» biedrs.

Dainis Vinklers, darbojies vairākās  profesionālajās jomās – gan apkalpojošā sfērā, gan IT jomā. Tīk labas grāmatas. Lielāko daļu sava laika pavada Zviedrijā.