Durvis vaļā vēris "Olimpiskais sporta centrs"

Pirmajā dienā, kad pēc divarpus mēnešu ilgas dīkstāves durvis vaļā vēra Olimpiskais sporta centrs Rīgā, cilvēku atsaucība nebija liela. Pirms koronavīrusa izraisītā ārkārtas stāvokļa ik dienu šo Rīgas galveno sporta dzīslu izmantoja pat seši tūkstoši sportot gribētāju, šodien tikai 80. Visi, lai peldētu baseinā, ievērojot divu metru distanci.

Intervija - Zane Gemze, SIA «Olimpiskais sporta centrs» valdes locekle

Papildus drošībai baseinā paaugstināts dezinficējošā hlora koncentrācija un pēc katras sesijas visa telpa tiek dezinficēta. Latvijā plašākās sporta centra telpas atkal var sākt darboties tieši savas platības dēļ. Skrupulozi izveidojot sistēmu izdevies nodrošināt, lai telpās neatrastos vairāk nekā noteiktie 25 cilvēki.

Intervija - Zane Gemze, SIA «Olimpiskais sporta centrs» valdes locekle

Durvju atvēršana, ievērojot paaugstinātus drošības pasākumus, peļņu nenes. Taču tas ir vismaz kaut kas, lai atkal varētu domāt par cilvēku atgriešanos, kad situācija to atļaus. Pusotra mēneša dīkstāve Olimpiskajam centram teorētiski zaudēji lēšami ap vienu miljonu eiro.

Intervija - Zane Gemze, SIA «Olimpiskais sporta centrs» valdes locekle

Olimpiskais centrs Rīgā ir tikai viens no infrastruktūras objektiem, kam radušies milzīgi parādi par pakalpojumiem covid-19 izraisītās dīkstāves dēļ. Nākamnedēļ jaunizveidotajā sporta darba grupā tieši varētu izskatīt, kā finansiāli atbalstīt sporta objektus, lai novērstu maksātnespējas iespējamību.