Autokrosa un rallijkrosa testa braucieni "Mūsas" trasē

Pateicoties ārkārtas stāvokļa noteikumu atvieglošanai, šonedēļ pēc ziemas miega un pandēmijas savus braucamrīkus beidzot varēja izkustināt arī autosportisti. Proti, slavenajā «Mūsas» trasē tika sarīkotu testu braucienu diena autokrosa un rallijkrosa pārstāvjiem. Uz divu mēnešu bezsporta fona tas jau bija panākums.

Intervija - Jānis Bergs, pasākuma organizators

Ņemot vērā autosporta īpatnības ievērot distancēšanās noteikumus te nebija īpaši sarežģīti.

Intervija - Jānis Bergs, pasākuma organizators

Testa dalībnieku loks gan šoreiz vēl nebija ļoti plašs, ko var norakstīt uz pandēmijas laika inerci. Tomēr netrūka arī Latvijā ļoti pazīstami autobraucēju.

Intervija - Jānis Bergs, pasākuma organizators

Dalībniekiem bija paredzētas četru braucienu sērija, kur katram, startējot ar atsevišķu startu, bija jāveic uz laiku sešu apļu distance. Tomēr pēc pirmās sērijas uznākušais lietus un dubļi, lika daļai sacensību dalībnieku tās izbeigt. Tā bagiju klasē sev labāko rezultātu nodrošināja pēc pirmā brauciena prom aizbraukušais Reinis Nitišs. Savukārt Žiguļu jeb Lada RX grupā ātrākais bija Miķelis Stengrevics.

Intervija - Miķelis Stengrevics, Lada RX klases uzvarētājs

Vēl Touring 2000 klasē testu braucienos labākā bija dāma - Maija Stakena. Jau pēc nedēļas gaidāmas līdzīgas testa sacensības Biķerniekos.