Eiropas futbola klubi atsāk treniņus. Šveicē neskaidrība

No Eiropas piecām TOP līgām čempionāta atsākšanas datumu paziņojušas Vācija un Spānija. Francija jau lēmusi, ka turnīru neturpinās. Anglijias premjerlīgas klubi atsākuši treniņus, bet nav zināms, kad atsāksies spēles. Līdzīga situācija ir Itālijā.

Vācijas Bundeslīga sezonas turpināšanu sāks jau šajā nedēļas nogalē. Pat neskatoties uz to, ka par divu nedēļu karantīnu paziņojusi 2. Bundeslīgas pastarīte Drēzdenes «Dynamo», kurai 17. maijā bija jāviesojas Hannoverē. Pēdējās ziņas saņemtas no Spānijas. La Liga vadība klubiem nosūtījusi paziņojumu, lai tie būtu gatavi sezonu uzsākt 12. jūnijā. Visi klubi jau sākuši treniņus.

Šodien treniņus var uzsākt arī Šveicē, kuras Superlīgā spēlē četri Latvijas izlases futbolisti, tomēr komandas pilnvērtīgus treniņus vēl neuzsāk.

Intervija - Mārcis Ošs, Neišateles «Xamax» aizsargs

Iepriekš Šveices Superlīga ziņoja, ka sezonu varētu uzsākt 8. jūnijā, tagad datums pavirzījies divas nedēļas uz priekšu. Skaidrība vai un kad čempionāts tiks atsākts būs vien 29. maijā, kad par to lems Šveices valdība. Mārča Oša pārstāvētā «Xamax» turnīra tabulā 10 komandu konkurencē ieņem 9.vietu. Centra aizsargs Ošs šosezon 18 spēlēs guvis trīs vārtus.

Intervija - Mārcis Ošs, Neišateles «Xamax» aizsargs

Tikmēr UEFA vadība noliegusi baumas, ka Čempionu līga varētu tikt atsākta augustā. Organizācija par precīziem datumiem nav lēmusi.