LFF amata kandidāti beidzot sagaida VK lēmumu

Šonedēļ Latvijas futbola federācijas amata kandidāti beidzot sagaidīja jau otro LFF Vēlēšanu komiteja lēmumu par sešu kandidātu pielaišanu vēlēšanām. Taču arī šis lēmums skaidru atbildi amatu tīkotājiem nedod, jo komiteja norāda, ka gaida rekomendācijas no UEFA un FIFA, vairāk stāsta Andris Auziņš.

Seši LFF amatu kandidāti jau mēnesi gaida konkrētu federācijas vēlēšanu komitejas lēmumu par pretendēšanu uz attiecīgajiem amatiem, tai skaitā arī Iekšlietu ministrs, LFF prezidenta amata kandidāts Sandis Ģirģens. Jaunākajā lēmumā teikts, ka vēlēšanu komiteja līdz sestajam maijam gaidīs UEFA un FIFA rekomendācijas, lai sīkāk saprastu nesen pieņemtos statūtus, kas tika izstrādāti kopā ar Eiropas un pasaules futbola organizācijām.

Intervija - Anastasija Kučinska, LFF valdes amata kandidāte
Intervija - Guntars Indriksons, LFF valdes amata kandidāts

Īsā sarunā ar Latvijas Televīziju vēlēšanu komiteja norādīja, ka tieši jauno statūtu juridiskā interpretācija šobrīd ir lielākā problēma. Biedriem trūkst pieredzes jau pirmajā gadā strādāt pēc jaunajiem statūtiem, kas būtiski atšķiras ne vien pārvaldības, bet arī kandidātu izvirzīšanas ziņā. Acīmredzot runa ir par vairāku pretendentu atbalstīšanu. Iespējams, Biedri atbalstījuši vairākus kandidātus un pēc statūtiem viņa atbalsts vairs nav derīgs nevienam pretendentam. Sava atbalsta atsaukšanai arī jāiesniedz juridiski pareizi dokumenti.

Intervija - Anastasija Kučinska, LFF valdes amata kandidāte
Intervija - Guntars Indriksons, LFF valdes amata kandidāts

Vēlēšanu komiteja sola, ka UEFA un FIFA rekomendācijas būs ne vēlāk kā sestajā maijā. Nākamnedēļ Vēlēšanu komiteja plānot pieņemt lēmumu un nākt klajā ar plašāku komentāru. Šobrīd LFF vēlēšanās apstiprināti septiņi kandidāti. Ja atlikušie seši netiks apstiprināti, LFF riskē, ka jaunā valde nebūs pilnvērtīga, jo Valdē ir deviņas amatu vietas. Tiesa arī septiņu cilvēku sastāvā tā būtu lemtspējīga.