Profesionāli sportisti un komandu dalībnieki drīkst trenēties kopā ar komandu

Latvijas galvaspilsētā Rīgā pašvaldības pārziņā esošie stadioni būs slēgti līdz nākamajā nedēļā gaidāmajiem Ministru kabineta lēmumiem. Plašāk stāsta Matīss Timofejevs.

Ārkārtējās situācijas regulējums joprojām paredz, ka ar sportu drīkst nodarboties tikai individuāli. Iekštelpu sporta norises vietām jābūt slēgtām, bet ārpus telpām ar sportu drīkst nodarboties. Protams ievērojot fizisko distancēšanos un citus drošības pasākumus.

Organizēti sporta treniņi šobrīd nav atļauti. Vai un kā to atļaut Ministru kabinets lems vai nu 5. vai 7. maijā. Profesionāli sportisti, kuriem ir darba līgumi un kuri ir sporta spēļu komandu dalībnieki ir tiesīgi trenēties kopā ar komandu, protams, ievērojot divu metru distanci.

Vai galvaspilsētā atvērt stadionu durvis šodien vērtēja Rīgas sadarbības teritorijas civilās aizsardzības komisija.

Intervija - Indra Vilde, Rīgas domes sabiedrisko attiecību vadītāja

Rīgas gadījumā atbildīgās iestādes uztrauc, tas vai būs iespējams kontrolēt drošu stadionu izmantošanu, jo galvaspilsētā cilvēku, kuri vēlas izmantot iespēju trenēties stadionā, ir ļoti daudz. No tā visvairāk šobrīd cieš profesionālās futbola komandas, kurām nav pieejami privāti stadioni. Ārpus Rīgas situācija ir citādāka, vairākās pašvaldībās stadioni ir atvērti. Uzmanība tiek pievērsta tam, lai treniņu nodarbības ir individuālas nevis organizētas.

Intervija - Dzirkstīte Žindiga, Ogres novada sporta centra direktore

To vai atļaut aizvadīt organizētas sporta nodarbības Ministru kabinets lems vai nu nākam otrdien, vai ceturtdien. Ja tas tiks atļauts, tad arī Rīgas dome lems kā padarīt pieejamas sporta bāzes.