FK "Oleksandrija" aizsargs Kaspars Dubra

Šosezon tikai viens latvietis spēlēja vienā no diviem spēcīgākajiem klubu turnīriem futbolā. Latvijas izlases aizsargs Kaspars Dubra, Ukrainas "Oleksandrija" sastāvā piedalījās UEFA Eiropas Līgas grupu turnīrā. Ne bez sarežģījumiem viņš ir atgriezies Rīgā un pievarējis divu nedēļu pašizolācijas procesu. Ar viņu tikās Matīss Timofejevs.

Brīdī, kad praktiski visā Eiropā futbola spēles vairs nenotika, Kaspara Dubras pārstāvētā «Oleksandrija» vēl 14. martā paspēja aizvadīt maču bez skatītāju klātbūtnes. Bet pēc tam Kasparam, pilnīgi vienam, nācās pavadīt 12 dienas kluba bāzē.

Intervija - Kaspars Dubra, FK «Oleksandrija» aizsargs

Kaspars ir viens no retajiem latviešiem, kurš spēlējis UEFA ČL pamatturnīrā. To viņš paveica 2016.g. Baltkrievu «Bate» rindās. Pēc tam Dubra pārstāvēja Latvijas RFS un Kazahstānas «Irtish» vienības, bet šo sezonu aizvadīja Ukrainas «Oleksandrija» rindās. Kaspars atzīst, ka Ukrainas Premjerlīga ir spēcīgākais čempionāts, kurā viņš ir spēlējis. Turklāt «Oleksandrijas» rindās Dubra no zvana līdz zvanam nospēlēja visas sešas spēles UEFA Eiropas Līgas grupu turnīrā.

Intervija - Kaspars Dubra, FK «Oleksandrija» aizsargs

Ukrainas čempionātā «Oleksandrija» spēlē spēcīgāko grupā un ieņem piekto vietu. Komandā Kaspars ir praktiski vienīgais leģionārs – azerbaidžānis un portugālis, kuri arī ir vienībā, Ukrainā dzīvo jau ļoti sen. Dubra, pēc kluba sniegtās informācijas, prognozē, ka maija vidū Ukrainā varētu atsākties kopējie treniņi, bet čempionāts neatsāksies ātrāk par jūniju. Kasparam līgums ar Oleksandrijas komandu ir spēkā līdz 30. jūnijam. Klubs ir ieinteresēts to pagarināt, bet konkrētassarunas šobrīd nenotiek.