V.I.P. Otrais pusfināls. Latvijas teātru pārstāvji

Pie erudīcijas spēles «Veiksme. Intuīcija. Prāts» vadītāja Uģa Joksta viesosies Jaunais Rīgas teātris ar tā kapteini Kasparu Znotiņu un «Dirty Deal teatro» ar kapteini – dramaturģi Lindu Rudeni.

Dalībnieki:

Linda Rudene, komandas kapteine. Ieguvusi bakalaura grādu Latvijas Kultūras akadēmijā, programmā «Drāmas un teksta studijas», šobrīd turpina studijas maģistrantūrā. 2019. gada sākumā debitēja «Dirty Deal Teatro» ar lugu „Armastus”, ko iestudēja režisore Inga Tropa, novembrī pie mazajiem skatītājiem nonāca izrāde „Miega peles”. Uzskata, ka veselīga dzīvesveida svarīgākā sastāvdaļa ir smiekli.

Matīss Gricmanis. Darbojas kā kino scenārists un  dramaturgs. «Dirty Deal Teatro» režisora Valtera Sīļa režijā tapusi izrāde „Būt nacionālistam”, kurā Matīss atklāj savu personīgo pieredzi Saeimā, kur kādu laiku strādāja par palīgu deputātam. Viņš kopā ar režisori Paulu Pļavnieci radījis izrādes „Veiksmes akadēmija” un „Mākoņi”.

Anete Konste, nodarbojas ar dažāda veida rakstniecību – dramaturģiju, publicistiku, stāstu rakstīšanu, kā arī rūpējas par to, lai latviešu literatūra tiktu pamanīta ārzemēs, strādājot Latvijas literatūras eksporta platformā «Latvian Literature». «Dirty Deal Teatro» veidojusi dramaturģiju divām režisora Mārča Lāča izrādēm – «Gruzona Ehinokaktuss» un «Zvērīgā mīla».


Kaspars Znotiņš, komandas kapteinis, aktieris, grāmatu lasītājs un dzejas draugs, puķu un sukulentu aizbildnis, ticības kopējs un apkārt staigātājs, laivotājs un riteņbraucējs. Kolēģi uzsver – niansēti jūtīgs partneris, kurš spēj nospēlēt jūras vēju vai ārdošu mīlestību.

Sandra Kļaviņa, aktrise, nenovēršami sievišķīga, reizēm sieva, reizēm padotā, vairāk prasīga pret sevi nekā citiem. Kolēģi vērtē, ka Sandrai piemīt Monas Lizas efekts, spēja reizē nospēlēt maigumu un vienaldzību, prieku un skumjas, vientiesību un intelektuālu viltību. Vērīga un emocionāla.

Gundars Āboliņš, aktieris, savas telpas labiekārtotājs, omulīgu, grūti atrodamu Rīgas ēstuvju zinātājs, «sudoku» spēles meistara kandidāts. Kolēģi atzīst, ka, pateicoties savam teātrim, ir iespēja dzīvē pieskarties leģendai. Gundara šarms, talants un harizma spētu neitralizēt pat starptautiskus konfliktus.