Kitija Laksa izraudzīta sieviešu NBA drafta pirmajā kārtā

Kitija Laksa ir pirmā Latvijas basketboliste, kura izraudzīta sieviešu NBA drafta pirmajā kārtā. Turklāt pēdējo 19 gadu laikā līdzīgu atzinību nopelnījušas tikai piecas Eiropas basketbola pārstāves.

Intervija - Kitija Laksa, Sietlas «Storm» vieglā uzbrucēja

Kitiju Laksu ar kopējo 11 numuru izvēlējās Sietlas «Storm», kura  ir viena no sieviešu NBA spēcīgākajām komandām. Vašingtonas pavalstī bāzētā komanda izcīnījusi trīs titulus un kopš pievienošanās līgai 2000. gadā – tikai piecas reizes nav iekļuvusi izslēgšanas spēlēs.

Intervija - Kitija Laksa, Sietlas «Storm» vieglā uzbrucēja

Kitiju ar pievienošanos Sietlas komandai jau apsveica «Storm» līderes - Briana Stjuarte, kura ir visu laiku titulētāka NCAA uzbrucēja. Kā arī «Storm» un ASV valstvienības saspēles vadītāja Sjū Bērda.

Intervija - Sjū Bērda, Sieatlas «Storm» saspēles vadītāja/Trīskārtēja WNBA čempione

Pēc lieliskas koledžas karjeras Dienvidfloridas Universitātē. Laksa pievienojās Latvijas čempionēm «TTT-Rīga» un aizvadīja septiņas spēles Eirolīgā. «Covid-19» pandēmijas dēļ nav zināms, kad sāksies sieviešu NBA sezona. Tas ietekmē arī Laksas debiju Sietlas komandā.

Intervija - Kitija Laksa, Sietlas «Storm» vieglā uzbrucēja

Jauno spēlētāju izvēles ceremonija notika attālinātā režīmā. Līgas komisāre Ketija Engelberta vadīja draftu mājās ierīkotā improvizētā studijā. Ar pirmajiem diviem numuriem izvēlējās Oregonas universitātes basketbolistes. Bruklinā bāzētā Ņujorkas «Liberty» ar pirmo numuru izvēlējās Sabrinu Jonesku, bet viņas kolēģe, Vācijas valstsvienības līdere Satu Saballi, pievienosies Dalasas «Wings» komandai.