"COME PRIMA" mūzikas pusstunda. Pianists Juris Žvikovs

Atraktīvais pianists Juris Žvikovs uz tukšas VEF Kultūras pils Lielās zāles skatuves viens pats ar diviem flīģeļiem – 35 minūšu inspirējošas klaviermūzikas programma ar Jura Žvikova komentāriem 16. aprīlī no pulksten 20.00 būs skatāma sabiedrisko mediju portālā LSM.lv un VEF Kultūras pils mājaslapā.

Pirmo koncertu pianists Juris Žvikovs sāk ar iedvesmojošo Johans Sebastiāns Baha āriju "Schafe können sicher weiden" no Medību kantātes BWV 208 Egona Petri pārlikumā. Tad turpina ar šī gada jubilāra Ludviga van Bēthovena Četrām bagatellēm (no kopas Septiņas bagatelles op. 33), kas stiprina ar dzīvu klasicisma enerģiju. Tām seko Sergeja Rahmaņinova divas emocionālas prelūdijas un vēlāk brāzmaini romantiskās etīdes – gleznas, kas tukšā zālē skan īpaši spirgti. Pēc tam Juris izvēlējies īpašu piedevu saviem neredzamajiem klausītājiem – mazu Džona Keidža opusu Sonāte XVI no cikla Sonātes un interlūdijas, kura pirmā takts atgādina mūsdienīgi aranžētu latviešu tautas dziesmas "Rīga dimd" motīvu.

Šis ir arī VEF Kultūras pils jubilejas gads – 1. martā apritēja 60 gadi, kopš pils ir vērusi durvis apmeklētājiem. Aprīlī plānoti vēl divi koncertieraksti, kā arī citi digitāli videomateriāli par VEF muzeju un pils radošo darbību.