"MJC Yamaha" komandas motokrosa braucējs Mairis Pumpurs trenējās privātās mototrasēs

Dīkstāvē pamatīgu treniņu darbu privātās mototrasēs mēģina veikt Latvijas jaunais motokrosa talants Mairis Pumpurs. Tikai 16 gadus vecais motokrosa braucējs pērnā gada nogalē noslēdza līgumu ar vienu no pasaules labākajām rūpnīcas komandām Yamaha. Pie Maira treniņā paviesojās arī Andris Auziņš.

Mairi Pumpuru var salīdzināt ar mūsu labāko motobraucēju Paulu Jonasu, kurš arī vēl nesasniedzis pilngadību noslēdza līgumu ar KTM rūpnīcas komandu. Pumpura stāsts gan ir mazliet citādāks – lai tiktu pie lielās iespējas, bija jāuzvar īpašās sacensībās, kas norisinājās Nāciju motokrosa sacensību laikā. Yamaha rīko īpašu atlasi, kurā piedalās milzum daudz jauno braucēju – Mairis par sevi nelika vilties sacensībās uzvarot.

Intervija - Mairis Pumpurs, «MJC Yamaha» komandas motokrosa braucējs
Intervija - Raivis Pumpurs, Maira Pumpura tēvs

Motokross korona vīrusa dēļ pasaulē ir apstājies. Tas šobrīd nav pats labākais variants jaunam braucējam – tieši attīstības ziņā. Treniņos rūcināts tiek arī divreiz jaudīgāks 250 kubikcentimetru motocikls, kas ir nākamais attīstības līmenis pirms lielā mērķa - braukt Pasaules čempionātā MX2 klasē.

Intervija - Ronalds Strazds, Maira Pumpura treneris
Intervija - Mairis Pumpurs, «MJC Yamaha» komandas motokrosa braucējs

Šobrīd no Yamahas komanda jaunajam braucējam ieteikusi turpināt strādāt pie fiziskās sagatavotības, ko treneris Ronalds izstrādā kopīgi ar Yamahas pārstāvi no Francijas. Junioru klasē braucējiem kalendārā vēl palikuši astoņi Eiropas čempionāta posmi, taču pārliecības, ka visi šie posmi notiks – pagaidām nav.