Latvijas labākā 800m skrējēja Līga Velvere treniņus aizvada Portugālē

Latvijas labākā 800m skrējēja Līga Velvere ir viena no retajā Latvijas sportistēm, kura korona vīrusa dēļ neizmantoja iespēju atgriezties Latvijā, bet izvēlējās palikt treniņnometnē Portugālē. Tā kā ārkārtas situācija var ieilgt taupot finanses Līga naktsmājas dala ar Igaunijas 1500m skrējēju Birgitu Pihelgasu.

Intervija - Līga Velvere, Latvijas labākā 800m skrējēja

Mērķis šajā vasarā Velverei bija beidzot izpildīt Tokijas Olimpisko spēļu kvalifikācijas normatīvu. Olimpiādes pārcelšana par gadu vēlāk latvietei teorētiski dod vairāk laika, lai savu mērķi sasniegtu. Bet kārtējās korekcijas ieviesa Starptautiskās vieglatlētikas federācijas šīsnedēļas lēmums, ka kvalifikācija Tokijai tiek pārtraukta līdz decembrim.

Intervija - Līga Velvere, Latvijas labākā 800m skrējēja

Pērnā gada izskaņā Velvere ar nelielu skandālu beidza sadarbību ar Viktoru Lāci. Šobrīd Latvijas rekordisti telpās attālināti trenē Juris Beļinskis. Šāda izvēle, jo pēdējos gados Līgas rezultāti bija lieliski ziemas sezonā telpās, bet to bāzi pārnest uz stadionu svarīgākajās sacensībās ne reizi neizevās.

Intervija - Līga Velvere, Latvijas labākā 800m skrējēja

Pandēmijas laikā Velvere saskata arī pozitīvu aspektu – ja iepriekš ar sportu nodarbojās vien sportisti, šobrīd arvien vairāk iedzīvotāju pievērsušies dažādām sportiskām aktivitātēm.