Latvijas biatloniste Baiba Bendika treniņos brauc ar velosipēdu

Baibai Bendikai gluži kā visiem citiem šīs korona vīrusa krīzes dēļ pašizolācijā mājās bija jāpavada 14 dienas. Šajā laikā nekādu simptomu biatlonistei nebija un jau šobrīd Baiba sākusi kārtīgi uzturēt sevi formā domājot jau par nākamo sezonu.

Intervija - Baiba Bendika, Latvijas labākā biatloniste

Šosezon Bendika sasniedza Latvijas visu laiku labāko sasniegumu sieviešu biatlonā pasaules čempionātā izcīnot 9.vietu iedzīšanas disciplīnā. Zīmīgi, ka tieši šosezon Bendika sākusi sadarbību ar lielāko slēpju ražotāju Fišer. Tikt šī ražotāja klubā nav bijis viegls darbs un šoreiz nostrādājis Ilmāra Briča pazīšanās ar šīs kompānijas pārstāvjiem.

Intervija - Baiba Bendika, Latvijas labākā biatloniste

Ārkārtas situācijas laikā Bendika treniņos brauc ar velosipēdu un darbojas savā privātajā svaru zālē. Ja ārkārtas situācija ieilgs, biatlonā var izveidoties liela noslāņošanās, jo ziemeļvalstu sportisti var trenēties, bet daudziem centrāleiropas un dienvideiropas sportistiem pats aizliegts iziet uz ielas. Arī latviete gaida robežu atvēršanu, lai turpinātu pirms vairākiem gadiem iesāktos treniņus augstkalnēs. Pateicoties retinātajam gaisam biatlonistes asins aina uzlabojas gadu no gada.

Intervija - Baiba Bendika, Latvijas labākā biatloniste

Bendika un citi ziemas sporta veidu pārstāvji gaida arī nākamos Olimpiskās vienības lēmumus, lai varētu sākt plānot sezonas budžetu. Sasniegtais Pasaules čempionātā Baibai dos vietu LOV sastāvā, bet tikai pēc lēmuma būs zināms finansējuma apjoms.