LFF statuss

Valsts ieņēmumu dienests Latvijas futbola federācijas darbībā būtiskus pārkāpumus saskatījis 2018.gada pārskatā. VID lēmums par sabiedriskā labuma organizācijas statusa atņemšanu stāsies spēkā rītdien, 8.aprīlī. LFF ģenerālsekretārs Edgars Pukinsks uzsver, ka saņemtā informācija no VID ir novēršama un federācija nekavējoties sadarbosies ar VID.

Intervija - Edgars Pukinsks, LFF ģenerālsekretārs

Šāds VID lēmums nav pārsteigums iepriekšējam LFF prezidentam Kasparam Gorkšam, kurš LFF vadīja no 2018.gada aprīļa līdz pērnā gada oktobrim. Jau tobrīd Gorkšs uzsvēra, ka VID iesācis pārbaudi par iepriekš slēgtajiem līgumiem.

Intervija - Kaspars Gorkšs, bijušais LFF prezidents
Intervija - Edgars Pukinsks, LFF ģenerālsekretārs

Izskatās, ka Gorkša slēgto vienošanos LFF šībrīža vadība nav pilnvērtīgi ievērojusi. Turklāt trīs mēnešus ģenerālsekretāra amatu Gorkša vadībā pildīja tieši Pukinsks un vismaz daļēji Pukinskam vajadzēja zināt par iepriekšējām sarakstēm.

Sabiedriskā labuma organizācijas statusa zaudēšana LFF nozīmētu, ka federācija turpmāk nevarētu saņemt ziedojumus.

Intervija - Edgars Pukinsks, LFF ģenerālsekretārs

Šobrīd LFF mēneša laikā ir iespēja apstrīdēt VID lēmumu un iesniegt pieprasītos dokumentus. Parasti šo sabiedriskā labuma statusu var atgūt pēc gada. Iepriekšējā pieredze ar hokeja federāciju, kurai pirms diviem gadiem bija līdzīgas problēmas, liecina, ka VID šo statusu atjaunoja jau pēc mēneša.