Tornto "Maple Leafs" aizsargs Kristiāns Rubīns

Kristiāns Rubīns kļuvis par devīto Latvijas hokejistu, kuram noslēgts līgums ar NHL klubu. Kanādā Rubīns spēlē jau ceturto gadu, bet Toronto Maple Leafs sistēmā 22 gadus vecais jūrmalnieks ir otro gadu. Līgums ar Maple Leafs Rubīnam ir standarta sākuma līmeņa veidā uz diviem gadiem, kas nozīmē, ka šo divu gadu laikā Rubīnu var sūtīt uz NHL, kur viņam alga būs lielāka, bet jebkurā laikā latvieti var nosūtīt atpakaļ arī uz zemāku līgu AHL.

Intervija - Kristiāns Rubīns, Tornto «Maple Leafs» aizsargs

Toronto sistēmā Rubīns nonāca pēc debijas Latvijas valstsvienībā 2018.gada pasaules čempionātā. Tiesa – labais sniegums izlasē aizsargam deva vien līgumu ar trešās spēcīgākās līgas ECHL klubu. Tikai lēnām pierādot savu varējumu Rubīns visupirms izpelnījās izsaukumu un līgumu ar Toronto AHL komandu. Tur latvietis izkonkurēja no vietas sastāvā vairākus hokejistus pat ar NHL līgumiem kabatā.

Intervija - Kristiāns Rubīns, Tornto «Maple Leafs» aizsargs

Kristiāna Rubīna parakstītais divu gadu līgums ar Pasaules lielāko hokeja organizāciju Toronto Maple Leafs bija kā malks svaiga gaisa korona vīrusa pārņemtajā Latvija sportā. 22 gadus vecais jūrmalnieks jau piecpadsmit gadu vecumā pārvācās spēlēt uz Zviedriju. Pēdējo četru gadu progress spēlējot Kanādā beidzot ir novērtēts. Līgums ir divvirzienu, tas nozīmē, ka Kristiānu bez lielām problēmām Toronto var izmantot gan AHL, gan NHL komandā.

Intervija - Kristiāns Rubīns, Tornto «Maple Leafs» aizsargs

Šobrīd gan NHL, gan AHL sezonas ir pārtrauktas uz nenoteiktu laiku, bet pastāv iespēja, ka līgā atlikušās spēles varētu aizvadīt pat vasarā. Nenoteiktības dēļ Rubīns COVID-19 krīzes laikā paliks turpat Kanādā, kur gan spēkā vairāki ierobežojumi. Turklāt blakus kaimiņos ASV, kur saslimušo skaits jau tuvojas 350 tūkstošiem.

Intervija - Kristiāns Rubīns, Tornto «Maple Leafs» aizsargs

AHL un NHL pagaidām neapsver domu par algu samazināšanu, kā to veica vairākas Eiropas futbola līgas.