Sporta federācijas krīzes apstākļos

Pēc tam, kad Latvijas Hokeja federācija no darba atbrīvoja lielāko daļu savu darbinieku citas federācijas šim piemēram neseko. Arī sporta federācijām ir iespēja saņemt Valsts ieņēmumu dienesta dīkstāves pabalstu. Plašāk stāsta Matīss Timofejevs.

Hokeja federācija darbinieku atbrīvošanu lielā mērā pamatoja ar to, ka uz dīkstāves pabalstu nevar pretendēt, jo šī gada ienākumi salīdzinot ar 2019.g. Martā un aprīlī viņiem nav samazinājušies vismaz par 30 %. Tomēr federācijām, kurām finanšu samazinājums ir vismaz 30% ir iespējas pretendēt uz šo pabalstu.

Intervija - Santa Garanča, VID nodokļu kontroles pārvaldes direktore

Basketbola savienība šodien panāca koleģiālu vienošanos ārkārtas stāvokļa periodā samazināt darbinieku atalgojumu par vidēji 25 %. Viņi plāno pretendēt uz dīkstāves pabalstu.

Intervija - Santa Garanča, VID nodokļu kontroles pārvaldes direktore
Intervija - Edgars Šneps, LBS ģenerālsekretārs

Mazākās federācijās situācija ir citādāka. Piemēram Latvijas Vieglatlētikas savienībā ir tikai četri algoti darbinieki.

Intervija - Dmitrijs Miļkevičs, LVS ģenerālsekretārs

Tā kā algas vieglatlētikas savienībā nav no lielākajām tās samazinātas netiks. LVS gan plāno vērsties pie Olimpiskās komitejas un sporta federāciju padomes ar lūgumu palielināt summu, kas paredzēta administratīvajiem izdevumiem. Dīkstāves pabalatsus vieglatlētikas savienība neplāno lūgt.