Latvijas Hokeja federācija pārtrauc darba attiecības ar lielāko daļu algoto darbinieku

Covid-19 vīrusa pandēmijas izraisītā ārkārtas stāvokļa dēļ Latvijas Hokeja federācija pārtraukusi darba attiecības ar lielāko daļu algoto darbinieku. Kāpēc tā stāsta Matīss Timofejevs.

Latvijas hokeja federācijā līdz piektdienai bija 16 algoti darbinieki. Ar desmit no tiem izbeigtas darba attiecības, bet daži turpinās darbu līdz aprīļa beigām. Darba vietas saglabās tikai viceprezidents un ģenerālsekretārs Viesturs Koziols, kā arī izlašu menedžeris Renārs Freibergs.

Intervija - Viesturs Koziols, LHF ģenerālsekretārs

Koziols norāda, ka ar darbiniekiem panākta vienošanās par darba attiecību izbeigšanu samaksājot tiem kompensācijas. Līdz šim federācijā strādājošie, ieskaitot ilggadējo tiesneša sektora vadītāju Ģirtu Ūdri Latvijas televīzijai norādīja, ka process bijis korekts.

Nākamgad Pasaules čempionātu hokejā uzņems Rīga un Minska. Šī notikuma organizēšanai hokeja federācija pērn izveidoja saimniecisku organizāciju SIA «Hokeja akadēmija».

Intervija - Viesturs Koziols, LHF ģenerālsekretārs

Situācijai normalizējoties federācija plāno uzrunāt līdzšinējos darbiniekus atgriezties darbā LHF. Šobrīd gan nav iespējams prognozēt, kad tas varētu notikt.

Citas lielāko sporta viedu federācijas neplāno šķirties no darbiniekiem, tiesa – vairākās no tām darbinieki devušies atvaļinājumos.