Latvijas futbola klubi šonedēļ aizvadīja treniņus stadionā 25 spēlētāju grupās

Latvijā šobrīd futbola stadioni stāv tukši. Praktiski visi futbola klubi ir dīkstāvē, gaidot nākamos Ministru kabineta un Futbola federācijas lēmumus. Vairāk stāsta Andris Auziņš.

Latvijas futbola virslīgas sākums ārkārtas stāvokļa dēļ tika pārcelts, turnīram vēl nesākoties. Šķiet klubi šādam pavērsienam īsti nebija gatavi un nākamās darbības klubiem atšķīrās. Lai saglabātu futbolistu fizisko kondīciju, vairāki klubi vēl šonedēļ aizvadīja treniņus stadionā 25 spēlētāju grupās.

Intervija - Rihards Ivanovs, FK «Spartaks Jūrmala» ģenerālsekretārs
Intervija - Edgars Severs, IZM sporta departamenta vadītājs

Pēc policijas lūguma treniņš tika pārtraukts un tā bija pēdējā reize, kad Spartaka futbolisti trenējušies vienkopus, bet šobrīd praktiski visi spēlētāji dzīvo kluba izveidotajā bāzē.

Intervija - Rihards Ivanovs, FK «Spartaks Jūrmala» ģenerālsekretārs

Visiem ir skaidrs, ka dīkstāve varētu ievilkties līdz pat maija sākumam – līdz ar to meistarsacīkstes sāktos divus mēnešus vēlāk nekā plānots. Šosezon katrai komandai bija paredzēts aizvadīt 36 spēles, komandām četras reizes tiekoties katrai ar katru.

Intervija - Ainārs Tamisārs, FK «Jelgava» direktors

Ieilgusī pauze mazajiem klubiem izdevīga ir arī citā rakursā. Jau izsenis tieši ne tik bagātiem klubiem allaž ievelkas ārzemju spēlētāju darba atļauju kārtošana un sezonu komandas sāk nepilnos sastāvos.

Intervija - Ainārs Tamisārs, FK «Jelgava» direktors

Kamēr spēles virslīgā nenotiek, klubi un pati līga zaudē iespaidīgas naudas summas. Šajā situācijā pietiekami droši var justies futbolisti ar noslēgtiem līgumiem. Viņiem klubi turpina maksāt algas!