Divkārtējie čempioni HK "Kurbads" izstājas no hokeja virslīgas

No Hokeja virslīgas izstājas divkārtējie čempioni Kurbads. Kāpēc un kā noslēdzies čempionāts zina stāstīt Andris Auziņš.

Viens no slavenākajiem un ilglaicīgākajiem zīmoliem Latvijas sportā Kurbads vismaz nākamsezon Latvijas hokeja virslīgā nespēlēs. Šis lēmums ir nedaudz ar protesta piegaršu, kas vērsts hokeja federācijas virzienā par līgas nesakārtošanu, lai gan trūkumi vairākkārt ir norādīti.

Intervija - Andis Pikāns, HK «Kurbads» prezidents

Viens no pilieniem tik krasam lēmumam bija arī šīrīta hokeja federācijas attālinātā valdes sēde, kur valde vienbalsīgi vienojās, ka šī gada Latvijas meistarsacīkšu pamatturnīra čempioni ir debitanti Olimp. Jo Olimpam piešķīra divus punktus par nenotikušu pēdējās kārtas spēli pret hokeja skolu Rīga.

Šo lēmumu federācijas valde pieņēma pretēji disciplinārās komisijas ieteikumam, ka turnīra tabulas galvgalī jābūt tieši Kurbadam, jo Olimpa-Rīgas spēle nedrīkstēja notikt nepārvaramas varas dēļ valstī noteiktā ārkārtas stāvokļa dēļ.

Intervija - Aigars Kalvītis, LHF prezidents
Intervija - Andis Pikāns, HK «Kurbads» prezidents

Virslīgas pamešana neietekmēs jaunos hokejistus, jo Kurbada hokeja skola, kurā trenējas ap 100 bērnu, turpinās darboties, kā ierasts. Tāpat Kurbada vadītājs nenoliedz, ka vēlme atgriezties Latvijas augstākajā hokeja sabiedrībā Kurbadam ir. Virslīgā Kurbads spēlēja septiņas sezonas.

Tā kā Latvijas čempionātā šosezon izslēgšanas spēles nebūs, regulārās sezonas uzvarētājiem Olimpam varētu pavērties iespēja nākamsezon Latviju pārstāvēt Starptautiskajā Kontinentālā kausa izcīņā, kur ierasti spēlēja Latvijas čempionvienība.

Intervija - Aigars Kalvītis, LHF prezidents

Virslīgas debitante Olimp pagaidām atturas no komentāriem par nākamo sezonu. Šovakar spēlējošie komandas menedžeri Aleksejs Širokovs un Georgijs Pujacs tiksies ar galvenajiem sponsoriem. Vēlme spēlēt Kontinentālajā kausā esot, bet tie būs papildus izdevumi un šībrīža situācija pasaulē biznesa videi nav labvēlīga.