Mūsu sportistu treniņapstākļi

Tā kā ārkārtas situācijas dēļ slēgtas praktiski visas sporta bāzes aktuāls kļuvis jautājums, kur trenēties augstas klases sportistiem. Atbildi meklēja Matīss Timofejevs.

Ārkārtas stāvokļa laikā situācija ar sporta bāžu pieejamību vairākkārt ir mainījusies. Šobrīd slēgti ne tikai valsts un pašvaldību objekti, bet arī visas privātās sporta bāzes.

Intervija - Edgars Severs, IZM sporta departamenta direktors

Vakar izglītības iestādes saņēma šādu rīkojumu. Tajā norādīts, ka iestādes telpās jāpārtrauc visa veida nodarbības. Arī Āgenskalna valsts ģimnāzija rīkojās nekavējoties un šobrīd sporta zālē netiek ielaists neviens.

Sava veida izņēmums ir olimpiskās vienības rehabilitācijas korpuss. Tajā atļauts trenēties sportistiem, kuri ir LOV atlēti un neizcieš karantīnu, te gan jāņem vērā viena būtiska nianse.

Intervija - Einārs Fogelis, LOV valdes priekšsēdētājs

Sportisti, kuri nav LOV paspārnē, situācijai pieiet radoši – daudzi trenējas brīvā dabām, bet Mairis Briedis, kura cīņa pārcelta uz 16. maiju, jau labu laiku trenējas slēgtā vidē.

Intervija - Raimonds Zeps, Maira Brieža menedžeris

2017. gadā netālu no lidostas «Rīga» atklāja tenisa kortus, kuri nosaukti Aļonas Ostapenko vārdā. Viņa tajos bieži arī trenējas, bet ne šobrīd.

Intervija - Edgars Buļs, Aļonas Ostapenko menedžeris

Vismaz līdz 14. aprīlim sportistiem nāksies samierināties ar šādiem apstākļiem. Lielākā daļa to uztver ar sapratni un daudz laika pavada svaigā gaisā.