MHL jaunatnes hokeja līga un Latvijas hokeja Virslīga

MHL jaunatnes hokeja līga. HK «Rīga» – «Loko»

Pirmajās divās spēlēs Krievijā pārāki jaroslavļieši, tāpēc, lai turpinātu sēriju, rīdziniekiem spēlē bez skatītājiem noteikti bija jāuzvar. Pirmais periods šo apņēmību apliecināja, jo «Rīga» klubam bija vairākas ļoti labas izdevības, kuras gan palika neizmatotas. Toties viesi pamanījās vienu no saviem pretuzbrukumam pabeigt ar rezultatīvu metienu. Otrās trešdaļas vidū ne bez veiksmes palīdzības Mikus Mintautišķis tomēr panāca izlīdzinājumu. Izšķirošie notikumi risinājās pēdējā trešdaļā. Te svarīgi bija, kura komanda gūs otros vārtus. Diemžēl to izdarīja «Loko» hokejisti. Tūlīt pat rīdzinieki nopelnīja sodu par skaitliskā sastāva pārkāpumu, un viesi to ātri izmantoja, panākot jau 3-1 savā labā. Spēles beigās «Rīgas» klubs nopelnīja vēl divus noraidījumus, kas izdzēsa jebkādas cerības izglābties, bet jaroslavļieši vairākumu izmantoja un guva ceturtos vārtus. Līdz ar to «Rīgas» hokejistiem zaudējums mačā ar 1-4, bet sērijā ar 0-3 un sezona ir beigusies.

Intervija - Arvils Bergmanis, «HK Rīga» kapteinis

Atgādināsim, ka «Rīgas» klubs tiesības spēlēt Jaunatnes hokeja līgas izslēgšanas turnīrā izcīnīja pēc četru gadu pārtraukuma.

Latvijas hokeja Virslīga. HK «Olimp» – HS «Rīga»

Tikmēr Latvijas virslīgas turnīrā šodien bija paredzēta pēdējā pamatturnīra spēle starp «Olimp» un «Rīga» klubu komandām. Tomēr cīņa nenotika, jo «Rīgas» hokejisti uz spēli bez skatītājiem nebija ieradušies. Tikmēr «Olimp» vienība, viena pati iesildījās un no nostājās uz ledus pirms plānotās spēles, kas ir obligāts nosacījums, lai nopelnītu tehnisko uzvaru, bet «Rīgas» klubs saņemtu tehnisko zaudējumu. Tiesa, vēl viss nav tik skaidrs, un izšķirošo lēmumu Federācijas valde pieņemšot nākamās nedēļas sākumā. Pēc izslēgšanas spēļu atcelšanas nav arī īstas skaidrības par pamatturnīra iznākumu, jo ar vienādu punktu skaitu pirmo vietu dala «Kurbads» un «Olimp» komandas. Vārtu starpība labāka ir «Kurbadam», bet savstarpējās spēlēs veiksmīgāki bija olimpieši. Parasti pirmās vietas likteni izšķir nevis papildrādītāji, bet pārspēle. Gaidīsim, kāds būs Federācijas valdes lēmums.