Latvijas atklātais čempionāts peldēšanā

Ar jaunu dalībnieku rekordu sācies šī gada Latvijas atklātais čempionāts peldēšanā. Jau sacensību pirmajā dienā mūsu labākie peldētāji sasniedza augstvērtīgus rezultātus un pat divus Latvijas rekordus, kam liecinieks bija arī Andris Auziņš.

Čempionāta pirmajā dienā galvenā varone bija Latvijas labākā peldētāja Ieva Maļuka. 16 gadus vecā peldētāja jau dienas pirmajā pusē laboja Latvijas rekordu 100 metros tauriņstilā - viena minūte un 67 sekundes desmitdaļas.. Taču vakara sesijā finālpeldējumu Maļuka noskatījās no malas.

Intervija - Ieva Maļuka, Latvijas čempione 400m brīvajā stilā

Šāda Maļukas taktika attaisnojās pat ar kārtīgu uzviju. Septiņu Latvijas rekordu turētāja arī 400 metros brīvajā stilā konkurentēm neatstāja nekādas cerības un savu 2018.gadā sasniegto rekordu laboja par gandrīz piecām sekundēm – četras minūtes 19,81 sekunde.

Intervija - Ieva Maļuka, Latvijas čempione 400m brīvajā stilā

Noteikti jāatzīmē Kristīnas Šteins dominance muguras peldējumos, Kanādas latviete 200 metros no sev piederošā valsts rekorda atpalika mazliet vairāk par sekundi. Teicams sniegums arī Andrejam Frolovam – 100 metros brasā rīdzinieks par vienu sekundes simtdaļu apsteidza Latvijas rekordistu Daniilu Bobrovu un pirmo reizi šajā distancē kļuva par valsts čempionu.

Intervija - Andrejs Frolovs, Latvijas čempions 100m brasā

Latvijas atklātais čempionāts turpināsies visu nedēļas nogali. Šajās meistarsacīkstēs piedalās arī sportisti no tuvajām ārzemēm. Pagaidām lielāko medaļu klāstu izcīnījuši baltkrievi.