Baltijas sieviešu volejbola līga. "Jelgava/LLU" - "Kaunas" un RVS - "Alytas"

Baltijas sieviešu volejbola līgā noskaidrojies, kas labāko četriniekā no Latvijas komandām iekļuva vienīgi RVS volejbolistes. Otra mūsu vienība «Jelgava»/LLU šodien ceturtdaļfināla trešajā izslēgšanas spēlē netika galā ar «Kauņas» spēlētājām. Sāpīgākais droši vien bija tas, ka pirmajos divos setos jelgavnieces uzvarēja. Un likās – tā tikai turpināt! Taču nē. Diemžēl nākamajos trijos setos pārākas izrādījās lietuvietes. Tas deva jelgavniecēm zaudējumu ar 2-3, kas nozīmēja, ka Baltijas līgas turnīrs viņām ir beidzies.

Tikmēr RVS vienība izšķirošajā mačā atkal uzveica «Alytas» komandu. Te sīvākā cīņa izvērtās pirmā seta galotnē, kurā setbumbas bija abām pusēm, tomēr ar 28-26 uzvarēja rīdzinieces. Tas deva viņām papildus stimulu un nākamajos setos panākumi jau nāca vieglāk ar 25-21 un 25-22. RVS uzvara spēlē ar 3-0 un ceļazīme uz finālčetrinieku ir rokā. Kā ierasts, visvairāk 23 punktus rīdziniecēm sagādāja Marta Kamēlija Levinska.

Intervija - Marta Kamēlija Levinska, RVS uzbrucēja

Finālčetriniekā bez RVS spēlēs arī trīs Igaunijas klubi, un rīdziniecēm pusfinālā būs jācīnās ar «Bigbank Tartu» komandu, kas pamatturnīrā bija vienu vietu virs mūsējām.