Pasaules čempionāts divnieku ekipāžām bobslejā Altenbergā

Altenbergas trasē noslēdzies pasaules čempionāts divnieku ekipāžām. Latvijas izlases līderi Oskars Ķibermanis un Matīss Miknis pēdējā braucienā nodrošināja bronzas medaļu.

Trešajā braucienā Ķibermanis ar Mikni atkal bija labākie startā un finišā sasniedza otro labāko laiku, kas ļāva apsteigt Rihardu Elsneru un pakāpties uz 4.vietu, nieka 0,02 sekundes aiz Johanesa Lohnera un 0,17 sekundes aiz otrajā vietā esošā Niko Valtera. Pēdējā braucienā Lohneram slīdēja labāk un summā viņš pārsvaru pār Ķibermani palielināja līdz 0,14 sekundēm, toties mūsu vīri pārspēja Valteru un ar 0,08 sekunžu pārsvaru summā nodrošināja bronzas medaļas. Šīs ir otrās godalgas pasaules čempionātos bobsleja divniekos Latvijas brīvvalsts vesturē – 2015.gadā šeit pat Vinterbergā sudrabu ieguva Oskars Melbārdis ar Daumantu Dreiškenu.

Sesto reizi pēc kārtas ļoti pārliecinoši par pasaules čempionu kļuva vēl viens vācietis Frančesko Frīdrihs ar stūmēju Torstenu Margisu, kuram divniekos piektais zelts.Melbārdis ar Intaru Dambi otrajā dienā no 14.vietas spēja pakāpties uz 12-to, bet Ralfs Bērziņš ar Dāvi Spriņģi sacensības noslēdza 17.vietā.