Latvijas bobsleja ekipāžas aizvada treniņus pirms Altenbergas posma

Jau rītdiena Altenbergas trasē Vācijā sāksies Pasaules čempionāts bobslejā. Tur trasē dosies pat trīs Latvijas ekipāžas, kā mūsējiem gājis treniņos vairāk zina stāstīt Andris Auziņš.

Pasaules čempionāts Altenbergā būs pašas svarīgākās sacensības šosezon – Latviju divnieku sacensībās pateicoties labiem rezultātiem šosezon pārstāvēs pat trīs ekipāžas – Eiropas čempiona Ķibermaņa un Bērziņa komandām pievienojies arī Oskars Melbārdis.

Intervija - Sandis Prūsis, Latvijas bobsleja izlases galvenais treneris

Eiropas čempionātu Siguldā izlaida Pasaules kausa ieguvējs vācietis Frančesko Frīdrihs. Tas vien parāda, ka tieši Pasaules čempionātu vācieši liek krietni augstākā plauktā par Eiropas meistarsacīkstēm.

Intervija - Sandis Prūsis, Latvijas bobsleja izlases galvenais treneris

Ja divniekos Latvijai ir kvotas trim ekipāžām, tad nākamnedēļ četriniekos drīkstēs startēt tikai divas latviešu komandas. Ja Ķibermanis par savu pozīciju var būt drošs, pamatīga galvas lauzīšana ir par otru ekipāžu.

Intervija - Sandis Prūsis, Latvijas bobsleja izlases galvenais treneris

Arī Vācijā šomēnes ļoti nepatstāvīga ziema, jau šonedēļ vienu dienu lija lietus un trase bija lēna, citu dienu mazs sals to padarīja ātrāku. Pasaules čempions tiks noskaidrots četru braucienu summā un sacensību otrajā dienā korekcijas var ieviest tieši lietus, ko sola svētdien – izšķirošo braucienu laikā.