"Māmiņu klubs" apmierināts ar Labklājības ministrijas ģimeņu atbalsta plānu

Lielākā daļa no Labklājības ministrijas ieteikumiem demogrāfijas uzlabošanai valstī ir atbalstāmi, tomēr turpmāk lielākā vērība ir jāvelta daudzbērnu ģimeņu atbalstīšanai, intervijā LTV raidījumam „Rīta Panorāma« sacīja „Māmiņu kluba» vadītāja Sandija Salaka.


Viņa akcentēja, ka tieši daudzbērnu ģimenes ir tās, kuras var uzlabot demogrāfisko situāciju Latvijā. „Mēs strādājam pie daudzbērnu ģimeņu atbalsta," prioritātes ieskicēja Salaka.

„Māmiņu kluba« vadītāja norādīja, lai uzlabotu ģimeņu un demogrāfisko situāciju ģimeņu atbalstīšanā nepieciešams strādāt katru dienu un regulāri. Ziņots, ka pēc Labklājības ministrijas jaunākie ierosinājumi „Māmiņu klubs», visticamāk, protesta akcijas nerīkos.

Labklājības ministrija plāno, ka nākamgad sociāli neapdrošinātiem vecākiem bērna kopšanas pabalsts būs 120 lati. Sociāli apdrošinātie vecāki joprojām līdz bērna viena gada vecumam saņems 70 % no algas. Tomēr abas sociālās grupas vienādu atbalstu saņemtu laikā, kad bērns ir gadu līdz pusotru gadu vecs. Tad gan sociāli neapdrošinātie, gan apdrošinātie vecāki pretendētu uz 120 latu bērnu kopšanas pabalstu un vēl 100 latu piemaksu, ja vecāks strādā, mācās vai ir reģistrējies bezdarbniekos.