"Lauku ceļotājs": Latvijas lauku tūrisma mītnēm šogad bija ļoti laba sezona

Latvijas lauku tūrisma mītnēm šogad bija ļoti laba sezona, piektdien LTV raidījumam «Rīta Panorāma» sacīja biedrības «Lauku ceļotājs» valdes priekšsēdētāja Asnāte Ziemele.

«Mums bija lieliska sezona. Saimnieki ir ļoti, ļoti priecīgi,» sacīja Ziemele un atzina, ka tūrisma plūsmas pieaugums šovasar būs pārsniedzis 10%.

Ziemele pastāstīja, ka ir vērojams - Latvijas cilvēkiem ir vairāk naudas un viņi vairāk vēlas atpūsties. Turklāt arī Latvijas uzņēmumi lauku tūrisma mītnēs vairāk rīko sporta spēles, taču to nedara valsts iestādes.

«Lauku ceļotāja» vadītāja sacīja, ka šogad ir vērojams arī Krievijas tūristu plūsmas pieaugums Latvijas lauku tūrisma mītnēs. Tāpat ir pieaudzis tūristu skaits no Nīderlandes, taču mazāk tūristu ir no Vācijas.

Runājot par ārvalstu viesu tēriņiem, Ziemele sacīja, ka ārvalstnieki nekad nav tērējuši maz, turklāt viņu iztērētās naudas apmēri palielinās - par vidēji 5%, un, visticamāk, šāds ārvalstu tūristu tēriņu pieaugums būs vērojams arī šogad.

«Lauku ceļotājs» ir profesionāla lauku tūrisma asociācija, kas dibināta 1993.gadā. Pašlaik asociācija apvieno 289 lauku tūrisma uzņēmējus un citas lauku tūrismā ieinteresētās personas.