Pasaules kausa posms kamaniņu sportā

Pasaules kausa 6.posmā kamaniņu sportā Latvijas sportisti arī šodien iepriecināja ar divām medaļām. No Siguldas ziņo mūsu korespondents Normunds Melderis.

Dienas pirmajā pusē uz starta stājās vīrieši. Sacensību norisē liela nozīme izrādījās lietainajiem un siltajiem laika apstākļiem, kas brauciena laikā būtiski pasliktināja ledu, un beigu daļā startējušajiem bija maz izredžu uz labu rezultātu.  Par prieku mūsējiem pēc pirmā brauciena līdera godā nonāca Artūrs Dārznieks. Toties otrajā braucienā, startējot pēdējais, viņš summā ieņēma astoto vietu, kas konkrētajos apstākļos vērtējums kā pozitīvs iznākums.

Intervija - Artūrs Dārznieks, PK 8.vietas ieguvējs

Vienu vietu virs Dārznieka – septītais bija Inārs Kivlenieks. Riks Kristens Rozītis palika četrpadsmitais, bet kritienu piedzīvojušais Kristers Aparjods aizvizinājās līdz 31.vietai. Bet uzvaru posmā svinēja pirmajā braucienā 21.vietu ieņēmušais vācietis Johaness Ludvigs. Posma noslēgumā notikušā Sprinta kausā Latvijai lielākais panākums gūts divnieku sacensībās. Te mazliet negaidīti uzvarēja mūsu trešā ekipāža Kristens Putins un Imants Marcinkevičs.

Intervija - Kristens Putins, PK posma uzvarētājs

Bet brāļi Šici kopā ar itāļiem Emanuelu Rīderu un Simonu Kaincvalderu dalīja otro – trešo vietu. Ar to Andrim un Jurim pietika, lai nodrošinātu sev uzvaru Sprinta kausa sezonas kopvērtējumā. Dāmām Sprinta kausā no mūsējām augstāko ceturto vietu izcīnīja Kendija Aparjode, bet vīriešiem viņas panākumu atkārtoja Riks Kristens Rozītis. Uzvaras tika vācietei Jūlijai Taubicai un Semjonam Pavļičenko no Krievijas. Jebkurā gadījumā šis Pasaules kauss Latvijai izrādījās necerēti veiksmīgs.