Pasaules kausa posms kamaniņu sportā

Pasaules kausa 6.posmā kamaniņu sportā Latvijas sportistiem divas medaļas, turklāt brāļi Šici pirmo reizi karjerā izcīnījuši uzvaru. No Siguldas ziņo mūsu korespondents Normunds Melderis.

Pasaules kausa posmu šodien sāka dāmas. Viņu vidū bija arī četras  latvietes. Sen neredzēti veiksmīgi startēja Elīza Cauce. Pirmajā braucienā iegūto trešo vietu viņa spēja nosargāt arī pēc otrā brauciena un ieņemt trešo vietu uz goda pjedestāla.

Intervija - Elīza Cauce, PK posma 3.vietas ieguvēja

Tikmēr uzvaru svinēja vāciete Jūlija Taubitca, aiz kuras otrā palika Tatjana Ivanova no Krievijas. Ula Zirne pēc laba otrā braucien pakāpās uz devīto vietu. Savukārt Kendija Aparjode bija 11., bet Elīna Ieva Vītola 12. Vēl priecīgāki notikumi mūs sagaidīja divnieku ekipāžu sacensībās. Jau pēc pirmā brauciena līderi bija brāļi Šici, bet pārējie latvieši atradās labāko sešiniekā. Andris un Juris vadību nosargāja un guva savu pirmo uzvaru Pasaules kausa posmā Siguldā.

Intervija - Andris Šics, Juris Šics, PK posma uzvarētāji

Oskars Gudramovičs un Pēteris Kalniņš ieņēma augsto piekto, bet Kristers Putins un Imants Marcinkevičs ieguva septīto vietu. Rīt Siguldā startēs vīrieši, kā arī notiks Sprinta kausa sacensības.