Brigmanis: ZZS sliecas Saeimas vēlēšanās startēt atsevišķi

Atbildot uz trešdien Nacionālās apvienības (NA) aicinājumu „lielākajām latviešu partijām" sākt konsultācijas par vienota vēlēšanu saraksta izveidi, Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) tomēr sliecas nākamajās Saeimas vēlēšanās startēt atsevišķā sarakstā. Tā ceturtdienas rītā intervijā Latvijas Televīzijai sacīja ZZS Saeimas frakcijas vadītājs Augusts Brigmanis.


„Mums viņi var būt labi sadarbības partneri, bet labāk, ja katrs izmēģina spēkus atsevišķi," sacīja Brigmanis. Viņš arī pauda, ka pašlaik sadalījums ir optimāls.

ZZS mērķis parlamenta vēlēšanās ir gūt labākus rezultātus un strādāt valdībā. „Neesam nākuši sēdēt uz opozīcijas soliņa," norādīja Brigmanis, gan piebilstot -- arī darbs opozīcijā ir svarīgs.

Partiju apvienībai ir vairākas ieceres par premjera amata kandidātiem, tāpēc tā ir pasūtījusi aptauju, redzētu sabiedrības novērtējumu šiem cilvēkiem.

Brigmanis noliedza, ka būtu kādas konkrētas pilsētas „kabatas partija«. „Ja attīstās pilsētas, tad mēs par to priecājamies. Ja mēs konkrētai vietai varam palīdzēt, tas kopumā Latvijai nāk par labu,» atzīmēja ZZS frakcija svadītājs.

Nacionālā apvienība «Visu Latvijai!»-«Tēvzemei un brīvībai»/LNNK (VL-TB/LNNK) aicina «lielākās latviešu partijas» - «Vienotību», Zaļo un zemnieku savienību un Reformu partiju - sākt konsultācijas par vienota vēlēšanu saraksta izveidi gaidāmajās Saeimas vēlēšanās, paziņojumā presei norāda apvienība.

Šī vienošanās varētu tikt īstenota vai nu vienota priekšvēlēšanu saraksta veidā, vai arī kā līgums par kopīgu darbību valdības veidošanā pēc vēlēšanām ar kopīgu programmu un premjera kandidātu. Sadarbības mērķis būtu konstitucionālā vairākuma iegūšana 12.Saeimā, vairojot politisko stabilitāti un mazinot pretvalstisku spēku izredzes politikā, norāda apvienība, norādīja NA.