Ernests Gulbis intervijā "Rītā Panorāmai": Viss, ko es dzīvē gribu, gribu būt patiesi laimīgs!

Latviešu tenisists Ernests Gulbis apņēmies darīt visu, lai piepildītu savu sapni – būt pirmajam tenisa pasaulē, jo panākumi ir tie, kas dara viņu laimīgu. Intervijā Latvijas Televīzijai Gulbis uzsvēra, ka ir sapratis - var vinnēt jebkuru tenisistu pasaulē.

Šis gads Gulbim ir vispiepildītākais, un viņš jūtas pieaudzis un izmainījies kā cilvēks. „Esmu sapratis, ka panākumi nāk caur sāpēm, mocībām, treniņiem. Jādara regulāri tas, ko negribi darīt. Ja gribi sasniegt augstumus, tas jādara ik dienu un nevari apstāties. Šinī gadā es sapratu, ka man tas ir jādara.”

Par šo pavērsienu domāšanā Gulbis skaidro: „Kādā brīdī tu saproti, ja neizmantosi savu talantu, būsi vīlies cilvēks. Es negribu 30, 35 gados atskatīties un justies nelaimīgs, ka nepadarīju darbu. Es gribu justies laimīgs. Un es būšu laimīgs caur panākumiem. Man panākumi ir ļoti svarīgi, bez tiem es nejutīšos piepildīts, jo zinu, ka biju spējīgs. Darīšu visu, lai piepildītu savu sapni – būt pirmajam pasaulē.”

«Esmu sapratis, ka varu vinnēt pilnīgi jebkuru tenisistu pasaulē. Un visi citi tenisisti to arī ir sapratuši. Visi zina, ka varu izšaut jebkurā brīdī,» sacīja Gulbis.

„Galvenais ir ticība sev. Un man tuvie cilvēki tic, kas man ir pats svarīgākais,” piebilda sportists.

Bērnībā tenisistam bijušas asaras pēc katras spēles, jo viņš ļoti pārdzīvoja. „Gribas uzvarēt katru maču. Dažkārt komentāros pārmet arī citiem sportistiem, ka nebija atdeves. Ticiet man - kad esi uz laukuma jebkurā sporta veidā, esi gatavs nomirt uz laukuma,” skaidroja Gulbis. Viņš arī atzīmēja, ka teniss ir vientuļš sporta veids un nav komandas, uz kuru paļauties, no kuras saņemt piespēli.

No 13. līdz 15. septembrim Latvijā norisināsies pasaules mēroga tenisa sacensības – Deivisa kausa izcīņa tenisā, kurā cīnīsies Latvijas komanda ar Ernestu Gulbi priekšgalā un Somijas izlase. Otrdien tika apstiprināts, ka somu līderis Jarko Nieminens pēdas savainojuma dēļ Rīgā nespēlēs. LTV7 tiešraidē no „Arēnas Rīga” demonstrēs visas spēles un aktuālās intervijas.