Slimnīcu vadītāji Circenes demisiju neprasīs; vēlas tikties ar premjeru

Latvijas slimnīcu vadītāju mērķis nav pieprasīt veselības ministres Ingrīdas Circenes («Vienotība») demisiju, otrdien intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam «Rīta Panorāma» sacīja Latvijas slimnīcu biedrību vadītājs Jevgēņijs Kalējs.

«Mūsu mērķis nav nodarboties ar politiskiem jautājumiem, bet gan nodrošināt pacientu ārstēšanu un panākt, lai pacientu ārstēšanai būtu adekvāts finansējums,» teica Kalējs.

Slimnīcu vadītāji iepriekš paziņoja, ka vēlas tikties tikai ar premjeru Valdi Dombrovski («Vienotība»), lai pārrunātu finanšu problēmas veselības nozarei un atteikuši sarunu Circenei.

Biedrības pārstāvji norāda, ka vairākkārt tikušies gan ar Veselības ministrijas pārstāvjiem, gan ar Nacionālā veselības dienesta vadību, taču tā arī nav saņēmuši atbildes uz saviem jautājumiem, un nav arī saņemts papildus finansējums neatliekamās medicīniskās palīdzības sniegšanai slimnīcās no veselības aprūpes nozarei papildus piešķirtā finansējuma.

Kalējs norādīja, ka pusei Latvijas slimnīcu nav pareizi saplānots finansējums valsts apmaksāto pacientu ārstēšanai un reālais pacientu skaits ir lielāks nejā piešķirtās naudas apjomus. Tādējādi slimnīcām rodas zaudējumi.

Jau ziņots, ka Latvijas Veselības un sociālās aprūpes darbinieku arodbiedrība (LVSADA) un Latvijas Slimnīcu biedrība pagājušajā nedēļā izvirzīja prasību valdībai jau šogad papildus veselības nozarei piešķirt 21 miljonu latu. Mediķi neizslēdz protestus, ja valdība viņos neieklausīsies.