Latvijā uz Ziemassvētkiem atgriezušies visi mūsu labākie bobslejisti

Uz Ziemassvētkiem Latvijā atgriezušies visi mūsu labākie bobslejisti – tai skaitā arī Olimpiskais čempions Oskars Melbārdis. Treneriem tagad jāizlemj, kurš pilots aiz Oskara Ķibermaņa tiks pie iespējas startēt pasaules kausa posmos pēc Jaunā gada Andris Auziņš.

Visi Latvijas labākie bobsleja meistari satikās vienuviet – Siguldas kamaniņu trasē. Sandis Prūsis jau pirms sezonas solīja, ka īsi pirms gadu mijas būs jālemj, kurš no pilotiem jaunais Ralfs Bērziņš vai Olimpiskais čempions Oskars Melbārdis sezonu turpinās elitē Pasaules kausos, bet kurš līmeni zemāk - Eiropas kausos.

Intervija - Sandis Prūsis, Latvijas bobsleja izlases galvenais treneris
Intervija - Oskars Melbārdis, Olimpiskais čempions bobslejā

Melbārža atgriešanās pie bobsleja kamanu stūres bija īsts svētku rosols – kritiens, uzvara un atkalapvienošanās vienā ekipāžā ar šībrīža treneri arī Olimpisko čempionu Daumantu Dreiškenu...

Intervija - Daumants Dreiškens, Olimpiskais čempions bobslejā

Februāra vidū Melbārdim un Dreiškenam atkal būs jāapvienojas – ja ne ekipāžā, tad uz īpaša goda pjedestāla kopā ar Jāni Strengu un Arvi Vilkasti, jo Pasaules kausa posmā laikā šie vīri pelnīti beidzot saņems Soču Olimpisko spēļu zelta godalgas.

Intervija - Oskars Melbārdis, Olimpiskais čempions bobslejā

Ziemassvētkus bobslejisti sagaidīs kopā ar savām ģimenēm, bet jau dienu pēc otrajiem Ziemassvētkiem visi atkal bobsleja trasē treniņos, bet jau 29.decembrī jādodas prom uz Pasaules un Eiropas kausa posmiem.