Latvijas-Igaunijas basketbola līga. BK "Ogre" - "Latvijas Universitāte"

Rinaldam Sirsniņam gūstot 20 punktus un 17 reizes rezultatīvi piespēlējot, Nikolaja Mazura trenētā «Ogres» komanda «Pafbet» Latvijas-Igaunijas Basketbola līgā (LIBL) trešdien savā laukumā uzvarēja «Latvijas Universitāti» un ar septiņiem panākumiem septiņās spēlēs izvirzījās līgas vadībā. «Ogre» savā laukumā ar 94:78 apspēlēja «Latvijas Universitāti».

Nikolaja Mazura vadītā komanda līdz pat trešās ceturtdaļas vidum lielākoties bija iedzinēju lomā, taču trešo ceturtdaļu uzvarēja ar 35:16, atrisinot rēbusu par šīs cīņas uzvarētāju.

Mājinieku rindās Sirsniņš guva 20 punktus, realizējot sešus no deviņiem trīspunktu metieniem, garām aizmetot vienīgo divpunktu metienu un realizējot abus soda metienus. Bez trim atlēkušajām bumbām basketbolista kontā arī 17 rezultatīvas piespēles un mača labākais efektivitātes koeficients 36. Pa 19 punktiem guva Rihards Zēbergs, kurš izprovocēja deviņus pretinieku pārkāpumus, un Jānis Pozņaks, kuram arī sešas bumbas zem groziem un septiņi izprovocēti pārkāpumi. Kārlis Apsītis sakrāja 14 punktus. Savukārt studentu vienībai pa 14 punktiem guva Reinis Avotiņš un Kārlis Zunda, kuram arī sešas atlēkušās bumbas.

Intervija - Rinads Sirsniņš, BK «Ogre» saspēles vadītājs

Ogrēnieši tāpat kā «VEF Rīga» apvienoto čempionātu bija iesākuši ar sešām uzvarām sešās spēlēs, ar septīto panākumu kļūstot par līgas līderiem. Turpretī LU cieta sesto zaudējumu septiņās cīņās, pret «Ogri» piedzīvojot piekto neveiksmi pēc kārtas. Ar bilanci 1-6 studenti kopvērtējumā ir priekšpēdējie 15 komandu vidū.