LHF nodibina SIA "Hokeja akadēmija"

Latvijas Hokeja federācija nodibinājusi meitas kompāniju – SIA "Hokeja akadēmija", kuras pamatuzdevums būs 2021. gada pasaules hokeja čempionāta rīkošana. Kāpēc tas ir vajadzīgs? Vairāk stāsta Raimonds Gekišs.

Pirms diviem gadiem Latvija kopā ar Baltkrieviju ieguva tiesības rīkot 2021. gada pasaules hokeja čempionātu. Iepriekš visus organizatoriskos jautājumus Latvijas pusē risināja biedrība «Latvijas Hokeja federācija». Tomēr tagad nolemts, ka par to rūpēsies SIA «Hokeja akadēmija», kas ir pilnībā LHF piederošs uzņēmums.

Intervija - Aigars Kalvītis, Latvijas Hokeja federācijas prezidents
Intervija - Edgars Buncis, SIA «Hokeja akadēmija» valdes loceklis

Čempionāta rīkošanas dienaskārtībā viens no aktuālākajiem jautājumiem ir valsts un pašvaldības atbalsts. Šobrīd hokeja federācija valdībai lūgusi 1,3 miljonus eiro, kas nosegtu čempionāta licences maksu, Starptautiskās Hokeja federācijas kongresa rīkošanu un organizatoriskos izdevumus. Par nepieciešamo finansējumu un provizorisko pienesumu ekonomikai, jaundibinātā SIA pārstāvjiem plānots runāt atjaunotajā valdības orgkomitejā, kura ir ministru prezidenta vadībā.

Intervija - Aigars Kalvītis, Latvijas Hokeja federācijas prezidents

Latvijas Hokeja federācija plāno, ka jaundibinātais uzņēmums pēc čempionāta beigām netiks likvidēts, bet nodarbosies ar hokeja attīstību Latvijā.