Latvijas futbola netīrās lietas

Kriminālprocess par manipulācijām ar futbola spēļu rezultātiem ierosināts jau pērn. Valsts policijas izmeklēšanas rezultātā pirms trim nedēļām norisinājās arī pirmās aizturēšanas. Aizdomās par piedalīšanos manipulācijās tika aizturēti trīs Latvijas valstspiederīgie.

Intervija - Sandis Ģirģens, LR Iekšlietu ministrs
Intervija - Ints Ķuzis, Valsts policijas priekšnieks

Viens no aizturētajiem par kuru iemaksāta drošības nauda, iespējams, ir bēdīgi slavenais no futbola iepriekš diskvalificētais Oļegs Gavrilovs. Par to liecina fakts, ka minētajā aizturēšanas laikā Daugavpils ziņu portāls gorod.lv jau ziņoja, ka viens no aizturētajiem ir tieši Gavrilovs.

Intervija - Sandis Ģirģens, LR Iekšlietu ministrs

Oļegam Gavrilovam jau ir aktīva tiesvedība par līdzīgām darbībām kopš 2015.gada, tiesa gan iepriekšējos pārkāpumus izskata pēc citiem, daudz mīkstākiem Likuma pantiem, jo pirms četriem gadiem Latvijas likumdošana neparedzēja kriminālatbildību par manipulāciju ar sporta spēļu rezultātiem, šobrīd attiecīgais pants paredz pat brīvības atņemšanu līdz pieciem gadiem.

Intervija - Ints Ķuzis, Valsts policijas priekšnieks
Intervija - Kaspars Gorkšs, Latvijas futbola federācijas prezidents

Par godīgas spēles principu ievērošanu ne tikai laukumā, bet arī ārpus tā norādīja Iekšlietu ministrs Ģirģens – viņa rīcībā esošā informācija liecina, ka Latvijas sportā pastāv arī aplokšņu algas un attiecīgi arī izvairīšanās no godīgas nodokļu nomaksas.