Eiropas līgas kvalifikācijas spēle. "Riga FC" 1:0 "København"

FC Riga tomēr neiekļuva Eiropas līgas grupu turnīrā futbolā ,bet bija tuvu tam, Uzvara pret Kopenhāgenu 1 -0, vajadzēja 2 – 0, par šo drāmu Skonto stadionā Andris Auziņš.

Latvijas čempionei Riga FC pēdējais šķērslis uz UEFA Eiropas līgas grupu turnīru bija Dānijas un visas Skandināvijas spēcīgākā komanda no Kopenhāgenas. Turklāt grupu turnīru Rīga sasniegtu vienīgi, ja uzvarētu ar divu vārtu pārsvaru un neielaistu paši. Uz papīra un budžeta ziņā – dāņiem šī varēja šķist viegla pastaiga – bet piepildītajā Skonto stadionā Rīga noķēra īsto ritmu – nepārtraukti uzbrūkot un izveidojot labas iespējas gūt vārtus. Stadions burtiski uzsprāga no emocijām 75.minūtē, kad Brisola beidzot atslēdza Kopenhāgenas vārtus un sapnis par Eiropas līgu bija vairs tikai vienu vārtu guvuma attālumā. Atlikušajā laikā Rīgai bija vairākas iespējas, bet dāņi velkot laiku un bremzējot spēli tomēr no turēja sev izdevīgo 0:1. Uzvara Rīgai, bet divu spēļu summā pārāki ar 3:2 dāņi un tieši viņi spēlēs grupu turnīrā.

Intervija - Deniss Rakels, «Riga FC» uzbrucējs

Pēc šīs spēles Latvijas futbola klubiem Eirokausu sezona ir noslēgusies. Čempione Riga FC šosezon parādīja pēdējās desmitgades labāko sniegumu, bet šoreiz grupu turnīram ar to bija par maz. Par teicamajiem Eirokausiem rīdzinieki no UEFA prēmijā saņems vairāk nekā 1,3 miljonus eiro.