Ungārijā sāksies Eiropas kausa izcīņa basketbolā 3x3

Jau šonedēļ Ungārijā sāksies Eiropas čempionāts Olimpiskajā 3 pret 3 basketbolā. Tajā Latvijai lielākos panākumus varētu sarūpēt šībrīža Pasaules un Eiropas vicečempionu komanda, kas jau šodien rīta agrumā izlidoja uz turnīra norises vietu Debrecenu, viņus lidostā pavadīja arī Andris Auziņš.

Latviju gaidāmajā Eiropas čempionātā pārstāvēs mūsu titulētākie 3 pret 3 basketbola meistari – Nauris Miezis, Agnis Čavars, Kārlis Lasmanis un Edgars Krūmiņš. Pirms diviem gadiem tieši Eiropas meistarsacīkstēs latvieši izcīnīja savu pirmo lielo panākumu uzvarot turnīru.

Intervija - Nauris Miezis, pasaules vicečempions 3x3 basketbolā

Pasaules tūres posmi bieži vien notiek eksotiskās un tālās valstīs, kur lidojums vien aizņem vienu dienu. Eiropā viss ir tuvāk un ērtāk, tāpēc bieži vien turnīros Eiropā komandas spēj rādīt krietni labāku sniegumu.

Intervija - Nauris Miezis, pasaules vicečempions 3x3 basketbolā

Latvija komandai apakšgrupā jāspēlē pret lietuviešiem un austriešiem, bet ar šībrīža Eiropas spēcīgāko komandu no Serbijas latvieši var tikties jau pusfinālā.

Debrecenā Eiropas meistarsacīkstēs debitēs Latvijas sieviešu izlase – latvietēm apakšgrupā ielozēta Rumānija un Baltkrievija.