Pasaules kausa 3 zvaigžņu posma pamatturnīrs pludmales volejbolā

Pludmales volejbols. Pasaule tūre «Jūrmala 2019» Šodien cīņu turpināja četri Latvijas pāri. Diemžēl kvantitāte nepārvērtās kvalitātē, jo trīs mūsu komandas zaudēja un izstājās. Vispirms Toms Šmēdiņš un Haralds Regža turnīra astotdaļfinālā tikās ar slovēņiem Nejcu Zemļaku un Janu Pokeršņiku, kurus iepriekš uzvarēja grupu turnīrā. Šoreiz divos setos slovēņi revanšējās.

Intervija - Toms Šmēdiņš, pludmales volejbolists

Tad arī astotdaļfināla cīņu aizvadīja Mihails Samoilovs un Aleksandrs Solovejs, kuriem pretī stājās lietuvieši Luks Kazdailis un Arne Rumševics. Te cīņa bija ilgāka - trīs seti. Tomēr, izšķirošajā setā zaudējot ar 9-15, mūsējie lietuviešiem kapitulēja un no turnīra izstājās.

Intervija - Aleksandrs Solovejs, pludmales volejbolists

Diemžēl līdzīgs liktenis piemeklēja Mārtiņu Pļaviņu un Edgaru Toču. Viņiem mačā pret amerikāņiem Stefordu Sliku un Viljamu Elenu, izšķirošais brīdis bija kļūda saspringtā pirmā seta beigās. Zaudēts sets ar 23-25. Otrais sets jau ritēja šīs neveiksmes zīmē un tika zaudēts stabili - bez lieliem variantiem.

Intervija - Mārtiņš Pļaviņš, pludmales volejbolists

Un tad nāca mūsu veiksminieku Aleksandrs Samoilova un Jāņa Šmēdiņa kārta. Viņi vispirms divos setos pieveica Turcijas volejbolistus Safu Urlu un Selčeku Sekerci ar 21-17 un 21-16, bet pēc tam ceturtdaļfinālā arī francūžus Kinsiju Ei un Arno Gatjē Rā ar 21-15 un 21-13. Rīt pusfinālā mūsējie cīnīsies ar Vācijas volejbolistiem.