Valstsvienības galvenā trenera kandidāts Roberts Štelmahers

Roberts Štelmahers, kā viens no kandidātiem uz valstsvienības galvenā trenera amatu, bija jau no pirmajām dienām. Izlases treneri  basketbola savienības valde izvēlējās trijās sēdēs pēc kārtas – galīgajā balsojumā šodien otru kandidātu turku Oktaju Mahmuti atbalstīja tikai viens valdes loceklis, bet trīs balsis bija par Robertu Štelmaheru.

Intervija - Valdis Voins, LBS prezidents

Štelmahers pēc aktīvā basketbolista karjeras beigām kā galvenais treneris trīs reizes triumfējis Latvijas čempionātā. Šobrīd Robertam oficiāls līgums ir ar Igaunijas čempionvienību Tallinas Kalev, bet jau tuvākajā laikā Artūrs Štālbergs sagatavos līgumu par Latvijas izlases vadīšanu. Abi amati Štelmaheram būs jāapvieno.

Intervija - Artūrs Štālbergs, Latvijas basketbola valstsvienības ģenerālmenedžeris

Pirmie treniņi Štelmahera vadībā izlasei paredzēti jau pirmdien. Eiropas čempionāta kvalifikācijas spēles sāksies nākamā gada februārī – tur Latvijai lielākoties nāksies iztikt bez Eirolīgas spēlētājiem. Latvijai apakšgrupā ielozētas Balkānu reģiona komandas – Grieķija, Bulgārija, Bosnija un Hercogovina.

Intervija - Artūrs Štālbergs, Latvijas basketbola valstsvienības ģenerālmenedžeris

Tuvākajās LBS valdes sēdēs lems arī par Latvijas sieviešu izlases galveno treneri. Te menedžere Gunta Baško ir izvēlējusies vairākus kandidātus – visi esot mūsu pašu vietējie speciālisti.