Valmierā norisināsies Eiropas čempionāts BMX

Jau pēc nepilnām trim nedēļām Valmierā norisināsies lielākais notikums Latvijas BMX vēsturē – Eiropas čempionāts, ko tiešraidē varēsiet vērot arī LTV7. Mūsu labākie BMX meistari pirmajos treniņos ar Andri Auziņu dalījās pārdomās, kāda tad ir jaunuzceltā BMX trase.

Eiropas BMX čempionātam Valmierā starts tiks dots 11.jūlijā, trasē gan vēl aizvien notiek aktīvi celtniecības darbi, bet braucamā daļa jau nodota Latvijas labāko BMX meistaru rīcībā. Tik iespaidīga Pasaules līmeņa trase Latvijā uzbūvēta pirmo reizi un latviešiem būs iespēja čempionāta trasi pieslīpēt līdz mazākajam sīkumam.

Intervija - Kristens Krīgers, Latvijas izlases BMX riteņbraucējs
Intervija - Helvijs Babris, Latvijas izlases BMX riteņbraucējs

Ziemas sezonā Helvijs Babris, kā pilots, kļuva par Eiropas vicečempionu U-23 vecuma grupā, bet vasarā turpina cīnīties savā pamatdisciplīnā BMX. Latviešu BMX Elites braucēji uzskata, ka Valmiera ir pietiekami izdevīga apdzīšanai trasē un ar labu startu vien nepietiks.

Intervija - Helvijs Babris, Latvijas izlases BMX riteņbraucējs
Intervija - Kristens Krīgers, Latvijas izlases BMX riteņbraucējs

Diemžēl Latvijas BMX izlasē pēc pēdējiem posmiem Eiropā arī neliela traumu epidēmija – viens no labākajiem Eiropas junioriem Edvards Glāzers salauza žokli, bet Vanesa Buldinska atslēgas kaulu. Abi sportisti vēl cer startēt arī Eiropas čempionātā Valmierā, ko pārraidīs arī LTV7.