Pārbaudes spēle starp Latvijas un Ķīnas sieviešu izlasēm

Mārtiņa Zībarta vadītā Latvijas sieviešu valstsvienība līdz spēlei ar Ķīnu bija aizvadījusi astoņas pārbaudes spēles. Kurās uzvaru un zaudējumus dalīja uz pusēm. Olimpiskajā centrā šodien valdīja tropiski laikapstākļi. Tas lika Zībartam veikt plašu sastāva rotāciju. Līdz puslaika beigām laukumā izgāja 11 basketbolistes. Spēli aktīvāk iesāka viešņas no Ķīnas. Tomēr Ilzes Jākobsone atgrieza Latviju spēlē un veica pirmo būtisko izrāvienu. Otrās ceturtdaļas sākumā ķīnietes vēlreiz atguvās, bet māsas Strautmanes atkārtoti izvirzīja vadībā Latviju. Pirmās divdesmit minūtes beidzās ar plus viens – 30:29, kā arī lielu kļūdu skaitu Latvijas izlasē – 11:4.

Otrais puslaika sākumā latviešu starta piecinieks veica 8:0 izrāvienu, kura laikā Elīna Dikeulaku pārsniedza 1000 gūtos punktus Latvijas valstsvienībā. Pēc šī izrāviena ķīnietēm vairs neizdevās atgūt spēles pavedienu. Laukumā arvien labāk jutās Dikeulaku, turpinot palielināt pārsvaru. Atlikušajās minūtēs lielisku sniegumu demonstrēja rezervistes. Turklāt pirmos punktus spēlē guva arī Karlīna Pīlābere, kura izlasē atgriezās pēc astoņu gadu pārtraukuma. Spēles beigās ķīnietes nedaudz samazināja rezultātu, bet reāli vairs neapdraudēja Latvijas uzvaru – 74:56.

Intervija - Mārtiņš Zībarts, Latvijas sieviešu basketbola valstsvienības galvenais treneris

Pēdējā pārbaudes spēle Latvijas valstsvienībai sestdien pret Slovēniju, bet pirmā spēle Eiropas čempionātā jau pēc nedēļas – 27. jūnijā pret Lielbritāniju.