Eiropas čempionāta 2.posms autokrosā

Lielākais pašmāju sporta notikums šodien risinājās Bauskā Mūsas trasē. Par notikumiem trasē stāsta mūsu korespondents Normunds Melderis.

Eiropas čempionāta ieskaitē labākie tika noskaidroti četrās auto klasēs, kur savus spēkus izmēģināja 100 sportisti. Diemžēl Latvijas pārstāvjiem uz goda pjedestāla nostāties neizdevās, taču tas nenozīmē, ka posms vērtējams ar mīnus zīmi. Tā «SuperBuggy» klasē finālā iekļuva tēvs un dēls – Ervīns un Justs Grenči. Tomēr toni noteica ārzemnieki. Braucienā stabili vadību noturēja un uzvarēja vācietis Bernds Štube. Otro vietu izcīnīja Mike Bartelens no Nīderlandes, bet trešo – čehs Jakubs Kubičeks. Mūsējie, lai arī kā cīnījās, bet ieņēma sesto un septīto vietu.

Intervija - Ervīns Grencis, 6.vietas ieguvējs «SuperBuggy» klasē

Bagiju 1600 klasē Bauskas posmā finālā nepārspēts palika francūzis Vinsents Mersjē, kurš nākamajās vietās aiz sevis atstāja Petru Nikodemu no Čehijas un vācieti Markusu Vibeleru. «Touring Autocross» klasē reālākie uzvaras pretendenti bija Matvejs Furažkins no Krievijas un čehs Vaclavs Fejfars. Šajā sāncensībā pārāks izrādījās Furažkins, bet trešo vietu ieguva čehs Jans Bartošs. Un vēl «Junior Buggy» klasē finālā triumfēja holandietis Barts Van Der Putens. Otro vietu izcīnīja Jakubs Novotnijs no Čehijas, bet trešo vēl viens Nīderlandes pārstāvis Stins Jaspers. Mūsu Kristians Grencis finālā finišu nesasniedza. Pēc nedēļas Eiropas autokrosa čempionāta seriāls turpināsies ar posmu Lietuvā.