Ventspils šķēpi

Ar Latvijas pārstāvju Madaras Palameikas un Rolanda Štrobindera uzvarām šodien noslēgušās tradicionālās Ventspils šķēpu sacensības. Par tām sīkāk stāsta mūsu korespondents Normunds Melderis

No Latvijas labākajām šķēpa metējām šoreiz nestartēja Līna Mūze, kas bija ieradusies uz sacensībās skatītājas lomā. Tas zināmā mērā mazināja intrigu un atviegloja Madarai Palameikai uzvaras izcīnīšanu. Madarai veiksmīgākie bija pirmie trīs mēģinājumi, no kuriem divi pāri 60 metriem. Labākajā viņa spēja sasniegt 62 metrus un 46 centimetrus, kas deva viņai stabilu uzvaru.

Intervija - Madara Palameika, sacensību uzvarētāja

Dāmu konkurencē otro vietu izcīnīja Ukrainas šķēpa metēja Hanna Hatsko-Fedusova, kura aizmeta šķēpu 56 metrus un 9 centimetrus tālu. Bet trešo vietu pēdējā metienā izrāva Anete Kociņa 59 metri un 99 centimetri. Viņa sestajā mēģinājumā apsteidza amerikānieti Arianu Ince, kura palika ceturtā. Vīriešiem cīņa par uzvaru izvērtās daudz sīvākā. Trešajā mēģinājumā iegūstot vadību ar 81 metru un 21 centimetru tālu metienu nepārspēts palika Rolands Štrobinders. 80 metru robežu pārsniedza arī otrās vietas ieguvējs Gatis Čakšs – 80 metri  un 7 centimetri. Savukārt labāko trijnieku noslēdza baltkrievs Aleksejs Katkavets -78 metri un 1 centimetrs.