Ogres stadionā aizvadīta Rīgas čempionāta vieglatlētikā pirmā diena

Ogres stadionā aizvadīta Rīgas čempionāta vieglatlētikā pirmā diena. Piedalījās arī vairāki Latvijas vadošie vieglatlēti. No Ogres ziņo Matīss Timofejevs.

Rīgas čempionātā lietainos laika apstākļos sīvākā cīņa norisinājās dāmu tāllekšanas sektorā. Par uzvaru cīnījās Rūta Kate Lasmane un Klinta Bļusina. Galu galā abas meitenes šķīra vien četri centimetri – uzvaru ar 5,78 metrus tālu lēcienu izcīnīja Lasmane.

Visaugstvērtīgāko rezultātu sasniedza latvijas rekordiste 100 metru distancē Sindija Bukša. Finālskrējienā viņa finišēja pēc 11, 81 sekundes. Tas, protams, ļāva svinēt pārliecinošu uzvaru.

Intervija - Sindija Bukša, Latvijas rekordiste 100 metru distancē

100 metru distancē startēja arī Austris Karpinskis, kura pamatdisciplīna ir 400 metri. Finālā Karpinskim trešā vieta aiz Valērija Valinščikova un Emīls Jonāsa.

Intervija - Austris Karpinskis, 400 metru skrējējs

Lodes grūšanas sektorā spēcīgākais bija Lauris Kaufmanis. Uzvarai pietika ar 15,22 metru tālu grūdienu. Ziemas sezonā Lauris debitēja bobslejā, bet vasarā treniņiem bobslejā mēģinās apvienot ar vieglatlētiku. Rīgas čempionāts ar sacensību otro dienu noslēgsies sestdien.