Nosaukts futbola valstsvienības kandidātu sastāvs

Latvijas futbola izlase jau pēc nedēļas sāks gatavoties Eiropas čempionāta kvalifikācijas spēlēm ar Izraēlu un Slovēniju. Šodien nosaukts kandidātu sastāvs – viņu vidū arī Minhenes Baern U-19 uzbrūkošais pussargs Daniels Ontužāns. Matīss Timofejevs stāsta vairāk.

19 gadus vecais Daniels Ontužāns Vācijas titulētākā kluba Minhenes «Bayern» jauniešu komandas pārstāv jau kopš U-11 vecuma grupas. Ontužāns ir spēlējis Vācijas U-15 un U-16 izlasēs, bet Latvijas jauniešu izlases nav pārstāvējis. Neskatoties uz to viņš pieaugušo līmenī izvēlējies pārstāvēt dzimto Latviju.

Intervija - Slaviša Stojanovičs, Latvijas futbola valstsvienības galvenais treneris

Kopumā Latvijas valstsvienības galvenais treneris Slaviša Stojanovičs kandidātu sarakstā iekļāvis 26 futbolistus. Pirmo reizi uz izlasi izsaukts arī U-21 izlases uzbrūkošais pussargs Mārtiņš Ķigurs, kurš tikai nupat atgriezies laukumā pēc traumas sadziedēšanas.

Intervija - Slaviša Stojanovičs, Latvijas futbola valstsvienības galvenais treneris

Traumu dēļ šoreiz kandidātu sarakstā nav iekļauti Vladislavs Gabovs un Igors Tarasovs. Tikmēr kļuvis zināms, ka Stojanoviča asistents izlasē būs viņa palīgs iepriekšējā darba vietā Bulgāru klubā «Ļevski».

Nākamās divas EČ kvalifikācijas spēles Latvija aizvadīs Daugavas stadionā – pirmā no tām 7. jūnijā pret Izraēlu, nākamā trīs dienas vēlāk pret Slovēniju.