Latvijas futbola virslīga

FK «Jelgava» - FK «Ventspils»

Par kārtas lielāko pārsteigumu parūpējās «Jelgavas» futbolisti, kas negaidīti savā laukumā pārspēja «Ventspils» klubu. Izvēloties taktiku – spēlēt uz pretuzbrukumiem, jelgavnieki ieguva trumpja kārti. Pirmajā puslaikā tieši šādā veidā holandiešu leģionārs Džaneiro Puperhārts. Tādā pat stilā otrā puslaika sākumā vēl vienu jelgavnieki ātro uzbrukumu rezultatīvi noslēdza gruzīnu futbolists Iraklijs Bindzinašvili, un rezultāts bija jau 2-0 jelgavnieku labā. «Ventspils» lai arī vairāk kontrolēja bumbu, tomēr pietrūka uzbrukuma noslēgumu. Pēdējās divdesmit minūtēs jau viesi iespieda mājiniekus aizsardzībā un vienā no epizodēm Kaspars Svārups ar galvu vienus vārtus atguva. Vairāk ventspilnieki nespēja, kamēr mājinieki varēja gūt arī trešos vārtus. Lai kā arī būtu, laimīgu uzvaru ar 2-1 svinēja «Jelgavas» futbolisti.

Intervija - Renārs Rode, «FK Jelgava» kapteinis

 

FK «Spartaks» - RFS

Jūrmalas «Spartaka» un RFS komandu spēles sākums izvērtās ļoti negaidīts. Proti, jau 7.minūtē ar meistarības un veiksmes palīdzību rezultāts bija 2-0 rīdzinieku labā. Jūrmalnieki gan nepadevās un puslaika vidū serbu futbolists Nemaja Belakovičš samazināja atpalicību uz 1-2. Otrajā puslaikā turpinājās līdzvērtīga cīņā. Vispirms jūrmalnieki satricināja vārtu stabu, bet tad vienā no «Spartaka» uzbrukumiem ar individuālām pūlēm kanādiešu leģionārs Rišlords Enins panāca neizšķirtu 2-2. Šāds rezultāts noturējās līdz pat spēles beigām un likās, ka apmierināja abas komandas. Taču kompensācijas laika pēdējā minūtē uz maiņu uznākušais RFS futbolists Artūrs Zjuzins burtiski izrāva savai komandai uzvaru ar 3-2. Mājiniekiem atspēlēties laika vairs nebija.

Intervija - Artūrs Zjuzins, RFS futbolists

Ar divām uzvarām divās spēlēs RFS futbolisti kļuvuši par turnīra līderiem. Tikpat - 6 punkti, bet sliktāka vārtu starpība ir «Riga FC» klubam.